Agenda

in onderstaand overzicht vind je alle activiteiten met open inschrijving, openbare optredens en exposities die de komende tijd staan gepland. Het overzicht wordt regelmatig aangevuld. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Het archief van de agenda vind je hier 

22 juli 2023

Centrum Dokkum

12:00 – 18:00

ambachten- en kunstmarkt

Ik sta met een kraam op de derde editie van Atelier Dokkum. een kleinschalige markt voor kunstliefhebbers die direct contact met een diverse groep speciaal geselecteerde kunstenaars en ambachtsmensen zoeken.

IMG 1387 scaled

29 juli 2023

10:00 – 16:00

De Kruidhof Buitenpost

workshop natuurlijke inkt in De Kruidhof

We maken inkt van planten en bloemen uit de Kruidhof. een heerlijke dag experimenteren met natuurlijke kleurstoffen.

We beginnen met een korte uitleg en demonstratie. Er zijn verschillende manieren om verfstoffen uit planten te halen, je leert over manieren om meerdere kleuren uit dezelfde planten te maken en hoe je inkt kunt bewaren. Dan gaan we aan de slag en zoeken materialen om mee te experimenteren. We proberen uit, testen de inkten op verschillende papiersoorten en met verschillende soorten (incl zelfgemaakte) kwasten.

De dag staat in het teken van ontdekken en experimenteren. Als je zelf plantmateriaal wilt meenemen, of papiersoorten, dan kan dat.

De workshop kost 95 euro incl materiaal, gebruik gereedschappen, toegang tot de tuinen, koffie/thee en handleiding om thuis verder te experimenteren. Lunch zelf meenemen, voor soep wordt gezorgd. Je kunt ook op eigen gelegenheid lunchen in de Eettuin.

Opgave: je kunt je opgeven door een mail te sturen naar suzan@suzanbosch.com, ovv ‘workshop natuurlijke inkt 29 juli’. Je krijgt dan een bevestigingsmail met de betaalgegevens.

atelierdag inktmaken
atelierdag inktmaken

2 augustus 2023

De Kruidhof Buitenpost

10:00 – 17:00

natuurmarkt 

Zoals ieder jaar in de tuinen van De Kruidhof een superleuke markt met bijzondere kramen van mensen die de natuur een warm hart toedragen. En met een ontzettend sympathiek publiek. Deze markt sla ik nooit over!

IMG 5372 scaled

Let op, nieuwe datum!

7 oktober 2023

10:00 – 16:00

De Kruidhof Buitenpost

workshop ecoprint in De Kruidhof

Ecoprint: botanisch printen met plantmaterialen op papier en textiel.

We beginnen met een korte uitleg en demonstratie. Dan bereiden we de eerste stoffen voor en zoeken plantmateriaal om er op te leggen. De materialen worden gestoomd om hun pigmenten en patronen af te geven. ‘s Middags is er een tweede ronde met stof en papier.

De dag staat in het teken van ontdekken en experimenteren. Als je zelf plantmateriaal wilt meenemen, of stoffen/kleine kledingstukken, dan kan dat.

De workshop kost 95 euro incl materiaal, gebruik gereedschappen, toegang tot de tuinen, koffie/thee en handleiding om thuis verder te experimenteren. Lunch zelf meenemen, voor soep wordt gezorgd. Je kunt ook op eigen gelegenheid lunchen in de Eettuin.

Opgave: je kunt je opgeven door een mail te sturen naar suzan@suzanbosch.com, ovv ‘workshop ecoprint augustus’. Je krijgt dan een bevestigingsmail met de betaalgegevens.

IMG 6591 scaled
IMG 7276 scaled

2 & 3 september 2023

Twijzel, Pilat & Pilat

 

expo Kunstzinnig Achtkarspelen bij Pilat & Pilat

Ik doe mee aan het Rondje Kunstzinnig Achtkarspelen en ben deze twee dagen aanwezig tussen 11:00 en 17:00 uur. Kijk voor meer deelnemers en bijzonderheden op de site van de organisatie: keunstkrite

Je bent van harte welkom!

IMG 7749 scaled

8 september 2023

10:00 – 16:00

De Kruidhof Buitenpost

creatieve inspiratiedag in De Kruidhof

Heb je altijd al eens wat langer in de Kruidhof willen dwalen, alle tijd voor jezelf willen hebben, om nieuwe inspiratie op de doen? Dit is je kans!

We nemen voor één dag alle tijd van de wereld, met de natuur als inspiratiebron. Je krijgt reflectieve vragen mee de tuin in, en creatieve opdrachten om je inspiratie vorm te geven.

lees meer

inspiratiedag

najaar 2023

 

3 midweekdagen, data en locatie volgen zsm

creatieve retraite

Drie creatief getinte offline inspiratiedagen op een prachtige plek centraal in het Noorden van Nederland. Gelegenheid scheppen voor onthaasting en bezinning via craftfulness: we maken tijd en ruimte met mooie teksten, reflectieve schrijfoefeningen, creatieve expressie en stille momenten-met-iets-om-te-doen. Oefenen met Gewoon Zijn, door te spelen met woorden, kleuren en materialen. Geen ander doel dan een bubbel te creëren van eenvoud en diepgang. Met tussendoor steeds ruime gelegenheid om te genieten van de omliggende natuur.

Praktische details volgen nog, wil je alvast wat meer weten of een plek reserveren, dat kan via de mail: suzan@suzanbosch.com

 

even stilstaan bij wat er komen gaat
IMG 6710 scaled e1624303508915