Agenda

in onderstaand overzicht vind je alle activiteiten met open inschrijving, openbare optredens en exposities die de komende tijd staan gepland. Het overzicht wordt regelmatig aangevuld. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Het archief van de agenda vind je hier 

april t/m juli 2024

Buitenpost

 

Sjochris, kunstontmoetingen bij Haersmahiem

In samenwerking met de Kwadrantgroep en met steun van Lang Leve Kunst Fonds: elkaar ontmoeten via het kijken naar kunstobjecten. Vijf bijeenkomsten waarin deelnemers kijken naar objecten (schilderijen, beelden, foto’s) en onder mijn begeleiding uitwisselen wat ze waarnemen en ervaren. VTS (visual thinking strategies) is een methode om je denken te ontwikkelen en elkaar te ontmoeten via kunst.  Geschikt voor alle kunstliefhebbers, want de focus ligt niet op kunstgeschiedenis & weten wat de kunstenaar heeft gemaakt maar op de mogelijkheden die de kijkers zien in het werk.

De groep zit inmiddels vol. Neem gerust contact op als je zelf samen met buurtgenoten of collega’s wilt kunstkijken. 

IMG 3323 scaled

1 & 2 juni, 8 & 9 juni 2024

Twijzel, interieurwinkel Pilat & Pilat

 

expo Rondje Kunstzinnig Achtkarspelen bij Pilat & Pilat

Ik doe mee aan Rondje Kunstzinnig Achtkarspelen en ben deze twee weekenden dagelijks aanwezig tussen 11:00 en 17:00 uur. Kijk voor meer deelnemers en bijzonderheden op de site van de organisatie: keunstkrite.  Vanwege het jubileum is er ook een avondexpositie op vrijdag 31 mei van 19.00-21.00

Je bent van harte welkom!

IMG 7275 scaled

15 juni 2024

10:00 – 16:00

De Kruidhof Buitenpost

workshop handgeschept papier in De Kruidhof

Maak je eigen papier van oud papier en melkpakken. De botanische tuin fan Fryslân is onze inspirerende achtergrond én leverancier voor de kleine natuurlijke toevoegingen in het handgeschepte papier.

lees meer op de site van De Kruidhof

(past de datum je niet? Kijk hier en meld je individueel of met een eigen groepje aan voor een dag papierscheppen in mijn atelier)

inspiratiedag

7 juli 2024

10:00 – 16:00

De Kruidhof Buitenpost

workshop ecoprint in De Kruidhof

Ecoprint: botanisch printen met plantmaterialen op papier en textiel.

De dag staat in het teken van ontdekken en experimenteren. Als je zelf plantmateriaal wilt meenemen, of stoffen/kleine kledingstukken, dan kan dat.

lees meer op de site van De Kruidhof

Past de datum niet? Er komt waarschijnlijk nog een extra workshopdatum, laat het even weten als je belangstelling hebt

IMG 9889 scaled

7 augustus 2024

De Kruidhof Buitenpost

10:00 – 17:00

natuurmarkt 

Zoals ieder jaar in de tuinen van De Kruidhof een superleuke markt met bijzondere kramen van mensen die de natuur een warm hart toedragen. En met een ontzettend sympathiek publiek. Deze markt sla ik nooit over!

IMG 5372 scaled

17 augustus 2024

10:00 – 16:00

De Kruidhof Buitenpost

workshop natuurlijke inkt in De Kruidhof

We maken inkt van planten en bloemen uit de Kruidhof. een heerlijke dag experimenteren met natuurlijke kleurstoffen.

De dag staat in het teken van ontdekken en experimenteren. Als je zelf plantmateriaal wilt meenemen, of papiersoorten, dan kan dat.

lees meer op de site van De Kruidhof

atelierdag inktmaken

28 september 2024

10:00 – 16:00

De Kruidhof Buitenpost

eco creatieve creatieve retraite in De Kruidhof

Een dag voor iedereen die van de natuur houdt en even tot zichzelf wil komen. Een onthaastende creatieve workshop met het groen van de Kruidhof als spiegel voor je eigen vitaliteit.

De dag staat in het teken van ontspanning en reflectie, met de tuin als inspiratiebron. We werken met natuurlijke materialen, eenvoudige creatieve oefeningen en korte schrijfopdrachten. Je hoeft niet te kunnen tekenen en/of creatief te zijn en er is veel ruimte om je eigen tempo te volgen. Als het weer het toelaat maken we kleine dwaaltochtjes in de tuin, als het regent halen we de tuin naar binnen. Er zijn boeken om in te neuzen en tussendoor is er regelmatig tijd voor uitwisseling als je dat fijn vindt.

lees meer op de site van De Kruidhof

atelierdag inktmaken

najaar 2025

 

3 midweekdagen, data en locatie volgen zsm

retraite

Drie natuurlijke en creatief getinte offline dagen op een plek centraal in het Noorden van Nederland. Gelegenheid creëren voor onthaasting en bezinning via natuurlijke craftfulness: we maken tijd en ruimte met inspirerende teksten, reflectieve schrijfoefeningen, kleine creatieve maakexperimenten en stille momenten-met-iets-om-te-doen. Oefenen met Gewoon Zijn, door te spelen met woorden, kleuren en natuurlijke materialen. Geen ander doel dan een bubbel te creëren van eenvoud en diepgang. Met tussendoor steeds ruime gelegenheid om te genieten van de omliggende natuur.

(ivm het volgen van een jaaropleiding vanaf september ’24 heb ik de plannen wat bijgesteld. Mocht je zolang niet willen wachten: ik kan wel een retraitedag plannen in het najaar van 2024 als daar genoeg animo voor is. Wil je meedoen, laat het me weten! Praktische details volgen nog, vragen of een plek reserveren kan via de mail: su***@su********.com

 

even stilstaan bij wat er komen gaat
IMG 6710 scaled e1624303508915