Agenda

in onderstaand overzicht vind je alle activiteiten met open inschrijving, openbare optredens en exposities die de komende tijd staan gepland. Het overzicht wordt regelmatig aangevuld. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Het archief van de agenda vind je hier 

gehele maand november expo

aanwezig op 2 t/m 4 november, 12 t/m 14 november en 28 & 29 november 2021

tussen 12:00 en 16:00

diverse workshops op de avond

Nes, Ameland

expositie

Dit jaar ben ik ihkv Kunstmaand Ameland aanwezig met een eigen expo in De Vlindertuin in Nes. Ik zal twee keer een aantal dagen aanwezig zijn om te demonstreren en te vertellen over mijn werk.

Ook geef ik workshops daar op de avonden in ecoprinten op papier en natuurlijke inkt maken. meer informatie vind je op de speciale pagina!

tot 16 oktober 2021

di-zo tijdens openingstijden

(gratis toegankelijk, los van tuinbezoek)

Buitenpost

expositie

Tijdens het seizoen van Botanische tuin De Kruidhof Hortus van Fryslân mag ik een wisseldende expositie verzorgen, naast het werk dat er al binnen en buiten van mij wordt vertoond (viltwerk en gedichtentegels). In het seizoen van afgelopen jaar gooide corona roet in het eten, en toonde ik vanaf juli de collectie ‘Scraps & Experiments’ (een verzameling van miniaturen van eerdere projecten en experimenten) . Deze werken zijn nog tot het eind van het seizoen te zien en te koop. Voor volgend jaar werk ik aan een nieuwe expositie, met als thema natuurlijke pigmenten. Wil je een persoonlijke uitnodiging om daar bij te zijn, stuur dan even een mailtje.

3 juli 2021

10:00 – 16:00

De Kruidhof Buitenpost

creatieve inspiratiedag in De Kruidhof

Heb je altijd al eens wat langer in de Kruidhof willen dwalen, alle tijd voor jezelf willen hebben, om nieuwe inspiratie op de doen? Dit is je kans!

We nemen voor één dag alle tijd van de wereld, met de natuur als inspiratiebron. Je krijgt reflectieve vragen mee de tuin in, en creatieve opdrachten om je inspiratie vorm te geven.

lees meer

inspiratiedag

21 juli 2021

Centrum Dokkum

12:00 – 18:00

ambachten- en kunstmarkt

Ik sta met een kraam op de eerste editie van een nieuw initiatief: Atelier Dokkum. een kleinschalige markt voor kunstliefhebbers die direct contact met een diverse groep speciaal geselecteerde kunstenaars en ambachtsmensen zoeken.

4 augustus 2021

De Kruidhof Buitenpost

10:00 – 17:00

natuurmarkt [geannuleerd ivm Corona-maatregelen]

Zoals ieder jaar in en rond de tuinen van De Kruidhof een superleuke markt met bijzondere kramen van mensen die de natuur een warm hart toedragen. En met een ontzettend sympathiek publiek. Deze markt sla ik nooit over!

8 augustus 2021

13:00 – 16:30

De Kruidhof Buitenpost

creatieve inspiratiemiddag in De Kruidhof

Een heerlijke inspirerende middag met dwaalwandelingen aan de hand van kijkopdrachten in de tuin, afgewisseld met creatieve mindfulness-opdrachten en schrijfoefeningen. De botanische omgeving gebruiken we om stil te staan en te onthaasten. Een volle lege middag vol natuurlijke creativiteitsimpulsen.

De workshop kost 40 euro incl materialen, gebruik gereedschappen, toegang tot de tuinen, koffie/thee met lekkers. Opgave: je kunt je opgeven door een mail te sturen naar suzan@suzanbosch.com, ovv ‘creatieve inspiratiemiddag 8 augustus’. Je krijgt dan een bevestigingsmail met de betaalgegevens.

inspiratiedag

21 augustus 2021

10:00 – 16:00

De Kruidhof Buitenpost

workshop natuurlijke inkt in De Kruidhof

We maken inkt van planten en bloemen uit de Kruidhof. een heerlijke dag experimenteren met natuurlijke kleurstoffen.

We beginnen met een korte uitleg en demonstratie. Er zijn verschillende manieren om verfstoffen uit planten te halen, je leert over manieren om meerdere kleuren uit dezelfde planten te maken en hoe je inkt kunt bewaren. Dan gaan we aan de slag en zoeken materialen om mee te experimenteren. We proberen uit, testen de inkten op verschillende papiersoorten en met verschillende soorten (incl zelfgemaakte) kwasten.

De dag staat in het teken van ontdekken en experimenteren. Als je zelf plantmateriaal wilt meenemen, of papiersoorten, dan kan dat.

De workshop kost 90 euro incl materiaal, gebruik gereedschappen, toegang tot de tuinen, koffie/thee en handleiding om thuis verder te experimenteren. Lunch zelf meenemen of op eigen gelegenheid in de Eettuin.

Opgave: je kunt je opgeven door een mail te sturen naar suzan@suzanbosch.com, ovv ‘workshop natuurlijke inkt 21 augustus’. Je krijgt dan een bevestigingsmail met de betaalgegevens.

atelierdag inktmaken
atelierdag inktmaken

28 augustus 2021

10:00 – 16:00

De Kruidhof Buitenpost

workshop ecoprint in De Kruidhof

Ecoprint: botanisch printen met plantmaterialen op papier en textiel.

We beginnen met een korte uitleg en demonstratie. Dan bereiden we de eerste stoffen voor en zoeken plantmateriaal om er op te leggen. De materialen worden gestoomd om hun pigmenten en patronen af te geven. ‘s Middags is er een tweede ronde met stof en papier.

De dag staat in het teken van ontdekken en experimenteren. Als je zelf plantmateriaal wilt meenemen, of stoffen/kleine kledingstukken, dan kan dat.

De workshop kost 90 euro incl materiaal, gebruik gereedschappen, toegang tot de tuinen, koffie/thee en handleiding om thuis verder te experimenteren. Lunch zelf meenemen of op eigen gelegenheid in de Eettuin.

Opgave: je kunt je opgeven door een mail te sturen naar suzan@suzanbosch.com, ovv ‘workshop ecoprint augustus’. Je krijgt dan een bevestigingsmail met de betaalgegevens.

10, 11  & 12 september 2021 –

Buitenpost, West 31 9285WB

open atelier

Ik doe mee aan het Rondje Kunstzinnig Achtkarspelen en ben deze drie dagen open tussen 11:00 en 17:00 uur. Kijk voor meer deelnemers en bijzonderheden op de site van de organisatie: keunstkrite

Je bent van harte welkom!

najaar 2021

Nivonhuis Allardsoog

3 midweekdagen, data volgen zsm

creatieve retraite

Drie creatief getinte offline inspiratiedagen op een prachtige plek centraal in het Noorden van Nederland. Gelegenheid scheppen voor onthaasting en bezinning via craftfulness: we maken tijd en ruimte met mooie teksten, reflectieve schrijfoefeningen, creatieve expressie en stille momenten-met-iets-om-te-doen. Oefenen met Gewoon Zijn, door te spelen met woorden, kleuren en materialen. Geen ander doel dan een bubbel te creëren van eenvoud en diepgang. Met tussendoor steeds ruime gelegenheid om te genieten van de omliggende natuur.

Praktische details volgen nog, wil je alvast wat meer weten of een plek reserveren, dat kan via de mail: suzan@suzanbosch.com