Creatieve Loopbaanscan

speciaal aanbod voor alle werkenden van 45+

Je hoeft niet altijd van plek te veranderen om je loopbaan te vernieuwen. En je kunt beginnen bij wat er al is. Waar krijg je energie van? Wat vind je waardevol? Als je dat weet krijg je houvast. Dan kun je kijken wat je wilt laten groeien, en hoe je dat kunt doen. 

iets voor jou?

Ministerie subsidieert

loopbaanadvies voor 45+

Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Iedereen denkt wel eens na over hoe zijn werk er in de toekomst uit gaat zien. Een loopbaanadviseur kan mensen daarmee helpen. Dat is fijn voor als er een verandering aan zit te komen, maar ook mensen die tevreden zijn met hun huidige baan kunnen veel baat hebben bij zo’n advies. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’opengesteld voor alle 45-plussers.

 Voorheen konden alleen specifieke beroepen zoals ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten gebruikmaken van de subsidie.

Minister Koolmees: “De mensen die dat hebben gedaan, waren positief. Maar ik denk dat er nog veel meer mensen er profijt van kunnen hebben. Daarom heb ik besloten dat alle 45-plussers in aanmerking komen.” Hij trekt daarom nog eens 3 miljoen euro extra uit voor de regeling, waardoor er in totaal 17 miljoen euro beschikbaar is.

Wie een ontwikkeladvies aanvraagt, bepaalt zelf met welke coach. Samen kijk je dan naar je huidige werk, naar wat je kunt en leuk vindt, en waar in de toekomst banen voor jou te vinden zijn. De coach kan je ook helpen om je nieuwe plannen in gang te zetten. Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis en kan onafhankelijk van de werkgever worden aangevraagd. De coach kan per ontwikkeladvies €600 subsidie aanvragen. Er is ook een potje voor leidinggevenden die hun werknemers willen ondersteunen bij hun loopbaanwensen.

Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk en over hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe. Zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden. Minister Koolmees heeft daar een oplossing voor: “Iedereen komt aan het begin van het jaar met goede voornemens. Ik denk dat het de moeite waard is om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken.”

De Creatieve Loopbaanscan - speciale editie voor 45+

 

Een korte intensieve scan in 1 dagdeel 

1 op 1 voor persoonlijke begeleiding. Echt op maat dus! 

en helemaal GRATIS

vragen per mail

dagdeel sessie

telefonisch nagesprek

de subsidie is voor iedereen die voldoet aan deze criteria:

 • 45 jaar of ouder
 • per week gemiddeld minimaal 12 uur aan het werk (in loondienst of als zelfstandige)
 • niet in de ziektewet
 • niet betrokken bij een sociaal plan ivm reorganisatie/fusie.

klik bij twijfel even op deze link:

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/12/31/gratis-ontwikkeladvies-voor-45-plusser

Als je je aanmeldt krijg je per mail een aantal vragen van mij, zodat je alvast aan het denken wordt gezet. En het geeft mij de mogelijkheid me voor te bereiden op een programma op maat.

De sessie beginnen we met het invullen van een intakeformulier van het ministerie. Hierin staan wat vragen over je werksituatie en je werkbeleving.

Daarna gaan we aan de slag. Aan de hand van een door jou gemaakt moodboard en aanvullende creatieve opdrachten kijken we naar jouw loopbaanthema’s, halen we je talenten en sterke kanten naar voren, en formuleer je je eigen routekaart naar vitaal en betekenisvol werken.

Doen & denken wisselt elkaar af en je gaat naar huis met inzicht in wat voor jou belangrijk is en wat jij kunt doen om (nieuwe) energie in je loopbaan te krijgen.

Na 4 weken hebben we nog als extra een telefonische nabespreking, zodat de sessie echt kan landen. 

 • je hebt weer scherp waar je het voor doet
 • je hebt helder wat je sterke kanten zijn
 • je weet wat je niet hoeft te veranderen
 • je ziet waar jouw mogelijkheden liggen en wat een eerste stap kan zijn

Voor alle duidelijkheid: jij hoeft als kandidaat niets aan te vragen of voor te schieten. Alle administratie wordt voor je geregeld! 

wie en wat

Suzan Bosch

Transitiekunstenaar. Onderzoekt de kunst van natuurlijk vernieuwen. Is sparringpartner voor vernieuwers in loopbaan en organisatie die behoefte hebben aan onthaasting en bezinning. Experimenteert met natuurlijke materialen en ambachtelijke werkprocessen. Ontwerpt kunstprojecten voor gemeenschappen die op zoek zijn naar ontmoeting en nieuwe aandacht voor elkaar.

opgeleid als arbeids- en organisatiepsycholoog

veel ervaring met procesbegeleiding, training en coaching.

 

creatieve werkvormen

breed arsenaal aan fotokaarten, creatieve reflectie-opdrachten en materialen. Ik maak graag een sessie op maat!

breed perspectief en dito netwerk

ik vind het leuk om creatief met je mee te denken en te puzzelen. Ik heb een breed netwerk van mensen die open staan voor vragen en verzoeken

de Creatieve Loopbaanscan

met andere ogen naar je eigen werk kijken

Creatief werken met loopbaanvragen is vooral geschikt voor mensen die het leuk vinden om eens op een andere manier antwoorden te vinden op vragen als:

 • wat is nou echt belangrijk voor mij?
 • hoe krijg ik weer energie van mijn werk?
 • welke kant wil ik op, wat past bij mij, waar haal ik mijn voldoening uit?
 • ik sta voor een keuze, wat moet ik doen?
 • ik weet wat ik wil, maar hik tegen de volgende stap aan en kom niet verder
 • ik twijfel of ik nog op het goede spoor zit, en als dit het niet meer is, wat dan?

 

vraag meer info of reserveer een dagdeel

Of bel: 06 31698542 

(en wacht niet te lang, het zou zonde zijn als de pot leeg is als jij zover bent)