natuurlijk vernieuwen in je loopbaan

gratis creatieve loopbaancoaching voor alle werkenden en werkzoekenden (ook ondernemers en ZZP)

 

Vaak zie je zelf niet hoe je je ontwikkelt, omdat het zo geleidelijk gaat. Dan lijkt je werk niet meer goed bij je leven te passen, of andersom. Dan zeurt een stemmetje dat je iets anders moet, maar je weet niet precies wat. Daarom heeft het zin om zo nu en dan stil te staan bij wat er bij je leeft, wat je beweegt en wat je waardevol vindt. Zo krijg je een gevoel van houvast en kun je weer ontspannen. En vanuit die ontspanning kun je ook meer vrijuit kijken wat je wilt laten groeien, en hoe je dat kunt doen.

 

Loopbaancoaching, dat klinkt voor veel mensen alsof ze dan van baan moeten veranderen. En dat schrikt af. Want je gooit niet zo snel het roer helemaal om.

Maar wat nou als ik zeg dat niet meteen grote dingen hoeft te doen om je werk meer van jou te maken? Ook dat is je loopbaan duurzaam vernieuwen: zorgen dat je weer voelt waar je het allemaal voor doet.

Je kunt beginnen bij wat er al is. Wat hoeft niet te veranderen? Waar krijg je energie van? Wat vind je waardevol?

Dit soort vragen, je mag me er altijd voor uit bed bellen. Vind jij ze nog lastig? Ik help je graag! 

iets voor jou?

Ministerie subsidieert loopbaancoaching om stil te staan bij de vraag of je goed zit met je werk, nu en in de toekomst

“Voor jouw toekomst is het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. In je huidige baan, of elders.

Werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen dankzij de subsidieregeling NL leert door gratis een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur.”

Iedereen denkt wel eens na over hoe zijn werk er in de toekomst uit gaat zien. Een loopbaanadviseur kan mensen daarmee helpen. Dat is fijn voor als er een verandering aan zit te komen, maar ook mensen die tevreden zijn met hun huidige baan kunnen veel baat hebben bij zo’n advies. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom de regeling NL leert door opengesteld voor iedereen die werkt of wil werken.

Wie een ontwikkeladvies aanvraagt, bepaalt zelf met welke coach. Samen kijk je dan naar je huidige werk, naar wat je kunt en leuk vindt, en waar in de toekomst banen voor jou te vinden zijn. De coach kan je ook helpen om je nieuwe plannen in gang te zetten. Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis en kan onafhankelijk van de werkgever worden aangevraagd. De adviseur regelt de subsidieaanvraag direct met het ministerie.

Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk en over hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe. Zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden. Minister Koolmees heeft daar een oplossing voor: “Iedereen komt aan het begin van het jaar met goede voornemens. Ik denk dat het de moeite waard is om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken.”

CREATIEF LOOPBAANTRAJECT - speciale editie voor NL leert door, twv €700

 

✓ een dagdeel intensieve coaching met creatieve opdrachten, plus online arbeidsmarktscan en twee gesprekken online

✓ 1 op 1 voor persoonlijke begeleiding. Echt op maat dus!

✓ en helemaal GRATIS & zonder administratief gedoe

BELANGRIJKE UPDATE

Helaas, inmiddels is de subsidiepot alweer leeg. Het is onduidelijk of er nog een nieuwe ronde komt. Je kunt je alvast aanmelden als je belangstelling hebt. Of, als je niet wilt wachten, kun je het zelf financieren en betaal ik de scan voor je: je mag dan voor 600 euro dit traject doen. (nog excl btw voor ondernemers of als je werkgever betaalt). Informeer ook nog even bij je branchevereniging of zij kosten voor opleiding & ontwikkeling vergoeden! Voor mensen die werkzaam zijn in de creatieve/ culturele sector is er de Werktuig PPO-vergoeding.

hoe werkt het?

GOED OM TE WETEN

Voor alle duidelijkheid: jij hoeft als kandidaat niets aan te vragen of voor te schieten. Alle administratie wordt voor je geregeld.

Je registreert je via mij. Ik meld je aan, jij bevestigt de registratie via de mail die je krijgt van het ministerie. Jouw traject krijgt een persoonlijke code waarmee ik na het traject de subsidie aanvraag.

VOORAF

Zodra je registratie is bevestigd stuur ik je een mail met wat vragen en een link naar de arbeidsmarktscan of ondernemersscan. Deze online scan is een verplicht onderdeel bij NL leert door. Als het relevant is voor je vraagstuk kan ik de scan uitbreiden met een competentie- en interessevragenlijst.

In een online sessie bespreken we jouw antwoorden op mijn vragen vooraf en de inzichten uit de arbeidsmarktscan.

IN MIJN ATELIER

Op basis van de online sessie over je situatie maak ik een programma op maat met creatieve opdrachten en reflectievragen. We nemen we een dagdeel de tijd om te kijken naar jouw loopbaanthema’s. We halen je bezieling, je talenten en sterke kanten naar voren, en je formuleert je eigen routekaart naar vitaal en betekenisvol werken. Ik ondersteun je met vragen, houd je een spiegel voor en denk met je mee in mogelijke oplossingen of richtingen.

Wat we precies gaan doen hangt af van wat er in het voorgesprek aan de orde is gekomen. Ook kun je aangeven welke creatieve werkvormen je aanspreken of juist helemaal niet. Je kunt bijvoorbeeld een teken- of schilderopdracht doen, of creatief schrijven, of een collage maken. Ook wandelen kan een onderdeel zijn van de sessie.

We nemen de tijd voor alles wat er op tafel komt. Doen & denken wisselt elkaar af en je gaat naar huis met inzicht in wat voor jou belangrijk is en wat jij kunt doen om (nieuwe) energie in je loopbaan te krijgen.

We ronden af met het maken van een kort verslag en een ontwikkelplan. Ook vullen we samen de formulieren in die nodig zijn voor de administratie.

 

NAZORG

Na ongeveer 4 weken hebben we nog als extra een telefonische of online nabespreking, zodat je een stok achter de deur hebt om met je inzichten aan de slag te gaan. Voor mij is het ook een moment om je feedback te vragen .

GOED OM TE WETEN

Jouw traject hoeft niet meteen in december van start te gaan, dat kan ook later. In overleg maken we afspraken voor de sessies.

HET RESULTAAT

 

✓ je hebt weer helder waar je het voor doet

✓ je ziet wat je in huis hebt en waarvoor je dat kunt inzetten

✓ je kunt ontspannen met wat je niet hoeft te veranderen

✓ je ziet waar jouw mogelijkheden liggen en wat een eerste stap kan zijn

wie en wat

Suzan Bosch

Transitiekunstenaar. Professional in het persoonlijk verbinden van creativiteit, bezinning en vernieuwing.

Onderzoekt al haar hele leven de kunst van ruimte maken en jezelf opnieuw uitvinden. Na een loopbaan als opleider en organisatiepsycholoog heeft ze haar bezieling gevonden in de combinatie van kunst en sociale vernieuwing.

Verzorgt naast creatieve loopbaanbegeleiding ook workshops, inspiratiedagen en retraites. Ontwerpt kunstprojecten voor gemeenschappen die op zoek zijn naar ontmoeting en nieuwe aandacht voor elkaar. Experimenteert in haar atelier met natuurlijke materialen en ambachtelijke werkprocessen.  

 

kijk hier voor een portfolio van mijn projecten

pasfoto in rondje

organisatiepsycholoog met levenservaring

Na mijn opleiding als organisatiepsycholoog heb ik me verder ontwikkeld en veel cursussen en trainingen gevolgd, ook op spiritueel gebied. Ik heb veel ervaring met procesbegeleiding, training en coaching.

 

painting illustration 03

creatieve werkvormen

ik zou een bibliotheek kunnen vullen met mijn arsenaal aan creatieve reflectie-opdrachten, oefeningen en materialen. Verzameld uit vele boeken en workshops, aangevuld met mijn eigen ervaringen en inzichten. Ik maak graag een sessie op maat met opdrachten die bij jou passen!

fullsizeoutput bf5

breed perspectief en dito netwerk

ik vind het leuk om met een frisse blik met je mee te denken en te puzzelen. Ik hoor vaak dat ik verrassende mogelijkheden aandraag en heb een breed netwerk van mensen die open staan voor vragen en verzoeken

nl leert door creatief

mensen die je voorgingen hadden misschien herkenbare aanleidingen:

“ik weet niet goed hoe ik keuzes kan maken”

“ik voel weinig binding met mijn werk en daar krijg ik steeds meer last van”

“ik twijfel of ik nog op het goede spoor zit. En ik zou niet weten wat ik anders moet….”

“als ondernemer kom ik bijna niet meer aan mezelf toe, ben altijd aan het werk. Dat wil ik niet meer, dit hou ik niet vol zo”

“ik blijf maar het gevoel houden dat ik een andere keuze had moeten maken. Moet ik er alsnog voor gaan of is het te laat?” 

Het was zowel inspirerend als praktisch. Suzan weet door haar vriendelijkheid en openheid heel goed een sfeer van vertrouwen te creëren met aandacht en respect voor je persoonlijke verhaal. Ze ontdekt samen met jou (..) en inspireert je om je kwaliteiten en wensen in een bepaalde richting in te gaan zetten, rekening houdend met je persoonlijke omstandigheden en werksituatie.

deelnemer loopbaantraject 45+ regeling in 2019

Loopbaantraject Creatief

met andere ogen kijken naar je eigen werk

Creatief werken met loopbaanvragen is vooral geschikt voor mensen die het leuk vinden om eens op een eigen, intuïtieve manier antwoorden te vinden op vragen als:

  • wordt het tijd voor iets anders of is dit gewoon een dip?
  • wat is nou echt belangrijk voor mij?
  • hoe krijg ik weer energie van mijn werk?
  • welke kant wil ik op, wat past bij mij, waar haal ik mijn voldoening uit?
  • hoe bewaak ik mijn eigen energiebalans?
  • ik weet wat ik wil, maar hik tegen de volgende stap aan. Waar vind ik de moed en energie om daadwerkelijk te doen wat ik wil?

 

 

vraag meer info of lever alvast je gegevens aan

bellen mag natuurlijk ook: 06 31698542

(de subsidiepot voor de eerste lichting trajecten was binnen een maand leeg. Per 1 december ging het loket weer open en waren de beschikbare trajecten binnen een dag vergeven. Op dit moment is het onduidelijk of er nog een derde ronde komt. Wil je daarvoor in aanmerking komen, dan is het dus belangrijk dat we je snel kunnen registreren)
Voor de registratie heb ik je naam, geboortedatum en mailadres* nodig. En, let op, je traject is pas definitief zodra jij deze registratie hebt bevestigd via de mail.
Wil je meer weten of alvast de gegevens sturen, stuur je mail dan naar su***@su********.com
*je gegevens en het mailadres gebruik ik uiteraard alleen voor je registratie