Als puber kreeg ik het beroepskeuze-advies ‘bibliothecaresse’. Belachelijk vond ik het. Mijn beeld was een wat chagrijnige vrouw in de bibliobus die eens per week ons dorp aandeed. Die nooit had wat ik graag wilde lezen. Die met een harde klap stempels zette in de boeken. Zo wilde ik niet zijn.

Later zag ik in het advies wel de elementen terug die bij mij passen: ik vind het leuk om nieuwe kennis en perspectieven te verzamelen. Daarover in eigen journals te schrijven. Een collectie opbouwen en die koesteren, dat is toch wat een bibliothecaris in wezen doet?

Artikelen en gedachten over inspiratie en bezinning, over nieuw werken, over nieuw organiseren, over kunst en creativiteit. Ik kan geen stuk lezen rondom deze onderwerpen of ik heb er een associatie of idee bij. Ik bewaar al twintig jaar zelfgemaakt studiemateriaal, werkvormen, visuals.

Het lijkt me mooi om dat materiaal een plek te geven in mijn werk als transitiekunstenaar. Door het te gaan selecteren, te organiseren en te delen. Om jou te inspireren ook jezelf en je omgeving te helpen vernieuwen. En zo begon ik mijn eigen inspiratiewinkel. (Geen bieb, want je mag de items gewoon houden. En winkeltje spelen deed ik vroeger ook graag).

Op mijn internet-struintochten zie ik namelijk steeds meer voorbeelden van sociale vernieuwing en mensen die hun creatiekracht aanboren. Medewerkers die zich afvragen of hun werk ook anders kan, burgers die zelf initiatieven nemen om hun omgeving te verbeteren. Organisaties die bezig zijn met zelfregie en professionele identiteit. De belangstelling voor de betekeniseconomie, bezieling en bezinning.

Het voelt alsof ook mijn tijd eindelijk gekomen is. Dat er ruimte is om mee te doen en het canvas mee in te kleuren. Door me te bezinnen op wat werkt voor mij, en dat te vertalen naar een betekenisvolle bijdrage die ik met hart en ziel kan leveren. Meer hoeft niet. Dat is voor mij het goede nieuws aan deze tijd: iedereen kan bijdragen aan een andere, meer toekomstbestendige manier van leven & organiseren. Je draagt hoe dan ook bij aan een nieuwe werkelijkheid, door de keuze die je maakt. En ik inspireer je graag om dat op jouw manier te doen.

Dus dit is hoe het werkt: je kunt een abonnement nemen op mijn “inspiratiewinkel” met een collectie van items rondom inspiratie & bezinning, nieuw werken & organiseren, kunst & creativiteit. Je ontvangt dan iedere maand een inspirerend item per mail. Door mij geselecteerd, van een context voorzien en aangekleed om iets mee te doen. Voor jezelf of samen met anderen. Bijvoorbeeld een artikel, of een werkvorm. Of een audio of video van een boekbespreking. Iets wat een klein inspirerend appèl doet op jou. Om erover na te denken, om aan de slag te gaan, om uit te proberen. Dat kan, het hoeft niet. Verzoeken zeer welkom. En leuk als je reageert, dan weet ik wat er bij jou leeft en welke thema’s welkom zijn voor nog meer inspiratie.

Je wordt lid voor minimaal een kwartaal. Kies je voor een jaarabonnement, dan ben je niet alleen goedkoper uit, je ontvangt ook twee waardebonnen voor items met persoonlijke extra inspiratie. Jij mag dan laten weten waar je inspiratie voor nodig hebt, ik zoek er een geschikt item bij en geef aanwijzingen voor gebruik. Desnoods zoek ik speciaal voor jou daarbuiten. Dat doe ik omdat ik het leuk vind om ook persoonlijk contact te kunnen hebben met mijn abonnees. Als een echte bibliothecaresse, maar dan zoals ik die graag als kind had gehad. Eentje die de liefde voor haar vak kan laten stromen.

Het inspiratie-abonnement in het kort

Voor wie?

Iedereen die interesse heeft in sociale vernieuwing en geïnspireerd wil worden om zichzelf te (blijven) vernieuwen.

Dit krijg je

  • elke maand een inspirerend item. Voor jezelf of samen met anderen. Iets wat een klein inspirerend appèl doet op jou. Om te reflecteren, om aan de slag te gaan, om uit te proberen. 

  • je kunt kiezen tussen een kwartaal- of een jaarabonnement. Bij een jaarabonnement krijg je naast de 12 items als extra meteen 2 waardebonnen voor persoonlijke extra inspiratie. Op jouw tijd, op maat bij jouw vraag of aanleiding.

En dit levert het op

  • een blikverbreding en -verdieping op de wereld van sociale vernieuwing
  • een werkvormen- en reflectievragen-verzameling die je kunt blijven gebruiken
  • regelmaat en houvast voor het reflecteren op je eigen ontwikkeling
  • een maandelijkse portie optimisme


Praktisch
Het abonnement kost 20 euro per kwartaal. Kies je voor een jaarabonnement, dan betaal je 75 euro per jaar (wil je een factuur, dan ga ik er van uit dat je ondernemer bent en is het bedrag excl 21 % BTW)

de kleine lettertjes

je abonnement loopt een kwartaal/jaar vanaf het moment dat je betaling binnen is gekomen, tot wederopzegging. Je ontvangt iedere maand een item, dus 3 of 12 keer, afhankelijk van je abonnement. Ik geen een seintje als je abonnementsperiode bijna afgelopen is. Je waardebonnen zijn een jaar geldig, elke waardebon is goed voor eenmaal persoonlijke inspiratie op maat. Houd rekening met een levertijd van maximaal 5 werkdagen. Ben je enthousiast en wil je het graag delen, ga je gang. Ik waardeer het als je anderen ook attent maakt op de mogelijkheid een abonnement te nemen. Het is niet de bedoeling dat je items voor commerciële doeleinden gebruikt of verspreidt. Het abonnement wordt automatisch verlengd, tenzij je uiterlijk een maand voor de verlengingsdatum hebt opgezegd. Dat kan per mail: suzan@suzanbosch.com. Ik stuur je dan een bevestiging van opzegging.

Lijkt het je wat?

Stuur een mail naar suzan@suzanbosch.com en vermeld even het type abonnement je wilt. Dan krijg je zsm je eerste item toegestuurd!