Als puber kreeg ik het beroepskeuze-advies ‘bibliothecaresse’. Belachelijk vond ik het. Mijn beeld was een wat chagrijnige vrouw in de bibliobus die eens per week ons dorp aandeed. Die nooit had wat ik graag wilde lezen. Die met een harde klap stempels zette in de boeken. Zo wilde ik niet zijn.

Later zag ik in het advies wel de elementen terug die bij mij passen: ik vind het leuk om nieuwe kennis en perspectieven te verzamelen. Daarover in eigen journals te schrijven. Een collectie opbouwen en die koesteren, dat is toch wat een bibliothecaris in wezen doet?

Artikelen en gedachten over inspiratie en bezinning, over nieuw werken, over nieuw organiseren, over kunst en creativiteit. Ik kan geen stuk lezen rondom deze onderwerpen of ik heb er een associatie of idee bij. Ik bewaar al twintig jaar zelfgemaakt studiemateriaal, werkvormen, visuals.

Het lijkt me mooi om dat materiaal een plek te geven in mijn werk als transitiekunstenaar. Door het te gaan selecteren, te organiseren en te delen. Om jou te inspireren ook jezelf en je omgeving te helpen vernieuwen. En zo begon ik mijn eigen inspiratiewinkel. (Geen bieb, want je mag de items gewoon houden. En winkeltje spelen deed ik vroeger ook graag).

Op mijn internet-struintochten zie ik namelijk steeds meer voorbeelden van sociale vernieuwing en mensen die hun creatiekracht aanboren. Medewerkers die zich afvragen of hun werk ook anders kan, burgers die zelf initiatieven nemen om hun omgeving te verbeteren. Organisaties die bezig zijn met zelfregie en professionele identiteit. De belangstelling voor de betekeniseconomie, bezieling en bezinning.

Het voelt alsof ook mijn tijd eindelijk gekomen is. Dat er ruimte is om mee te doen en het canvas mee in te kleuren. Door me te bezinnen op wat werkt voor mij, en dat te vertalen naar een betekenisvolle bijdrage die ik met hart en ziel kan leveren. Meer hoeft niet. Dat is voor mij het goede nieuws aan deze tijd: iedereen kan bijdragen aan een andere, meer toekomstbestendige manier van leven & organiseren. Je draagt hoe dan ook bij aan een nieuwe werkelijkheid, door de keuze die je maakt. En ik inspireer je graag om dat op jouw manier te doen.

Dus dit is hoe het werkt: je kunt een abonnement nemen op mijn “inspiratiewinkel” met een collectie van items rondom inspiratie & bezinning, nieuw werken & organiseren, kunst & creativiteit. Je ontvangt dan iedere maand een inspirerend item per mail. Door mij geselecteerd, van een context voorzien en aangekleed om iets mee te doen. Voor jezelf of samen met anderen. Bijvoorbeeld een artikel, of een werkvorm. Of een audio of video van een boekbespreking. Iets wat een klein inspirerend appèl doet op jou. Om erover na te denken, om aan de slag te gaan, om uit te proberen. Dat kan, het hoeft niet. Verzoeken zeer welkom. En leuk als je reageert, dan weet ik wat er bij jou leeft en welke thema’s welkom zijn voor nog meer inspiratie.

Lijkt het je wat?

kijk hier voor de details, je kunt meteen een abonnement nemen of eerst een kennismakingsitem aanvragen