atelierdag met papier: mindfulness meets ambacht

Mooi he, dat handgeschepte papier, en helemaal als het van plantaardige materialen is gemaakt. Deel je mijn fascinatie voor het spel van vezels die samen een vel papier vormen, zonder enige toevoeging? En heb je altijd al een keer willen meemaken hoe je op ambachtelijke manier je eigen papier kunt maken?

We gaan aan de slag met gereedschappen en materialen die je na de atelierdag ook thuis kunt verzamelen. Ik laat je zien hoe je pulp kunt maken van gebruikt papier en melkpakken, en ik laat je twee manieren ervaren om een vel papier te scheppen. Je leert hoe je het papier kunt aankleden met bloemblaadjes en andere decoratieve materialen. Ook leer je hoe je reliëf kunt aanbrengen in een vers geschept vel papier.

Je gaat de onthaastende werking van papierscheppen ervaren. Er is alle ruimte voor experiment, je kunt tussendoor een wandelingetje maken, en je mag in mijn boeken over papierscheppen snuffelen. Je eigen gemaakte vellen papier gaan uiteraard mee naar huis om verder te drogen.

IMG 0365 scaled
2019 03 04 17.54.29
IMG 3563
2018 04 07 13.58.54 e1573225390163
2017 04 23 12.08.49

lijkt het je wat?

Alle praktische zaken en algemene voorwaarden vind je op de algemene pagina over atelierdagen.

Vul hier de gewenste datum waarop je met je groep wilt komen plus je gegevens in, dan stuur ik je een mail met bevestiging en betaalgegevens.  

Als je belangstelling hebt en alleen jezelf wilt opgeven, dan kan dat ook. Zodra er voldoende open aanmeldingen zijn pikken we gezamenlijk een datum.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je dat ook hiernaast aangeven, of me bellen op 06 31698542

 

 

Over Suzan Bosch

Transitiekunstenaar. Onderzoekt de kunst van ruimte maken en natuurlijk vernieuwen in turbulente tijden. Is sparringpartner voor vernieuwers die behoefte hebben aan onthaasting en bezinning. Experimenteert in haar atelier met natuurlijke materialen en ambachtelijke werkprocessen. Ontwerpt kunstprojecten voor gemeenschappen die op zoek zijn naar ontmoeting en nieuwe aandacht voor elkaar. Professional in het persoonlijk verbinden van creativiteit, bezinning en vernieuwing. 

pasfoto in rondje