atelier met uitzicht

“Het gaat om het moment, het besef dat hier een broze schoonheid ontstaat die eenmalig, kwetsbaar en onherhaalbaar is en in deze tijd van eeuwige heropvraagbaarheid van bestanden zijn unieke bestaan ontleent aan wat zich bevindt, voltrekt, openbaart en ontvouwt op dit ene moment, op deze ene plaats.”

David van Reybrouck

Mijn atelier ligt op een fijne locatie centraal in Noord Nederland met vrij uitzicht op weilanden en boomwallen. Een heerlijke werkplek met veel licht, voor mijn experimenten met natuurlijke materialen en ambachtelijke technieken.

experimenteerplek

Het is de plek waar ik graag ruimte maak voor het experiment. In het voorjaar van 2019 heb ik besloten geen werk meer te ‘produceren’. Ik wil alleen nog scheppend bezig zijn, afgestemd op mijn eigen nieuwsgierigheid en op maat voor mijn opdrachtgevers. 

Dat betekent niet dat ik ga zitten wachten op opdrachten. 

Ik experimenteer met materialen en technieken, en werk voorbeelden van nieuwe concepten uit. Dat mondt soms uit in visitekaartjeskunst: kleine unieke objecten die al spelend zijn ontstaan. Soms resulteert dat in een groter object dat ik ‘uit logeren’ kan sturen naar een plek waar veel mensen ervan kunnen genieten. En ik doe regelmatig mee aan een groepsexpositie om mijn creativiteit ‘aan’ te zetten via een thema. 

inspiratieplek

Het atelier is ook de plek waar ik individuele vernieuwers en kleine groepen ontvang voor inspirerende sessies. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je mijn werk eens met eigen ogen en live zien? Op de pagina Agenda vind je een overzicht van plekken en activiteiten waar je mijn werk kunt bekijken.

ontmoetingsplek

Op afspraak is het altijd mogelijk om te komen kijken in mijn atelier. Ouder werk en mijn laatste experimenten hangen gezusterlijk naast elkaar en ik vertel graag over het hoe en waarom. En als je met een groepje wilt komen kan ik tegen een kleine vergoeding er een klein arrangement van maken met koffie/thee met huisgemaakte taart en een lezing of voordracht. Neem gerust even contact op. 

atelierdagen

Wil je zelf ervaren hoe het is om met je  eigen handen iets te maken met pure materialen? Het doet iets wezenlijks met mensen. Het helpt ruimte te maken in je hoofd, en het brengt mooie verbindingen tot stand. Ik organiseer voor groepen atelierdagen rondom vilt, vezelvlies, geschept papier, inktmaken of ecoprint. Het accent ligt op deze dagen op het ambachtelijk werken en experimenteren, met veel nadruk op zelf ervaren en onthaasten. Je kunt hieronder klikken op de blokken om een keuze te maken.

 

(at the studio

This site is under construction, in the near future I will post information about my work with natural materials and crafts, and the options in visiting my studio for inspiration and workshops. If you are visiting the area and interested in coming to my studio, please call me or fill in the contactform, so I can inform you about the possibilities)

 

 

 

wil je meer informatie of een afspraak maken om iets in mijn atelier te komen doen?

Bel me dan op 06 31698542

Of stel je vraag via het contactformulier, dan neem ik contact met jou op.

atelierdag vilten

atelierdag vezelvlies

atelierdag papier

atelierdag inktmaken

atelierdag ecoprint

welcome at my studio

Over mij

Ik onderzoek al mijn hele leven de kunst van ruimte maken voor bezieling en bezinning. Na een loopbaan als opleider en organisatiepsycholoog heb ik mijn roeping gevonden in de combinatie van kunst en sociale vernieuwing: als transitiekunstenaar help ik mensen hun eigen natuurlijke vorm te (her)vinden via de kracht van kunst.

Ik kom het beste uit de verf als ik onthaastende projecten mag ontwerpen voor & met gemeenschappen die op zoek zijn naar ontmoeting en nieuwe aandacht voor elkaar. Daarnaast maak ik kunstwerken van natuurlijke materialen uit de omgeving van mijn opdrachtgevers, verzorg op de natuur geïnspireerde craftfulnessdagen, creatieve loopbaantrajecten en retraites. In mijn atelier maak ik tijd door te spelen met ambachtelijke werkprocessen als papier scheppen, vilten, ecoprinten en inktmaken.