atelierdag inktmaken

Natuurlijke inkt maken is een ware ontdekkingstocht. Niet alleen bloemen bevatten pigment, ook bladeren, grassen, schors en mos zijn geschikt om tot inkt te verwerken.

Ook dit maakproces vergt tijd en geduld. Het begint al bij het verzamelen van materialen: ga je voor succes of kies je iets wat nog niet eerder is onderzocht? Zo wordt inktmaken meteen ook zwerven en onderdeel van bosbaden.

We beginnen met een korte uitleg over pigmenten, inkt/verf maken en de verschillende mogelijkheden. Dan gaan we op pad, verzamelen we materialen en proberen we de pigmenten eruit te halen. Dit doen we door koken en fijnmalen. Je leert welke stoffen je kunt toevoegen om het proces te helpen. Ook experimenteren we met het aanpassen van tinten. Terwijl de inkten in de kookpotjes staan, nemen we tijd om lekker te eten.

‘s Middags is er tijd voor een tweede ronde experimenten, en als je wilt kun je nog wat spelen met natuurlijke inkten op papier en stof. Ondertussen mag je in mijn bibliotheek en atelier je ogen de kost geven. En bij mooi weer werken we buiten.

 

 

lijkt het je wat?

Alle praktische zaken en algemene voorwaarden vind je op de algemene pagina over atelierdagen.

Vul hier de gewenste datum waarop je met je groep wilt komen plus je gegevens in, dan stuur ik je een mail met bevestiging en betaalgegevens.

Als je belangstelling hebt en alleen jezelf wilt opgeven, dan kan dat ook. Zodra er voldoende open aanmeldingen zijn prikken we gezamenlijk een datum.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je dat ook hiernaast aangeven, of me bellen op 06 31698542

 

 

Over mij

Ik onderzoek al mijn hele leven de kunst van ruimte maken voor bezieling en bezinning. Na een loopbaan als opleider en organisatiepsycholoog heb ik mijn roeping gevonden in de combinatie van kunst en sociale vernieuwing: als transitiekunstenaar help ik mensen hun eigen natuurlijke vorm te (her)vinden via de kracht van kunst.

Ik kom het beste uit de verf als ik onthaastende projecten mag ontwerpen voor & met gemeenschappen die op zoek zijn naar ontmoeting en nieuwe aandacht voor elkaar. Daarnaast maak ik kunstwerken van natuurlijke materialen uit de omgeving van mijn opdrachtgevers, verzorg op de natuur geïnspireerde craftfulnessdagen, creatieve loopbaantrajecten en retraites. In mijn atelier maak ik tijd door te spelen met ambachtelijke werkprocessen als papier scheppen, vilten, ecoprinten en inktmaken.