creatieve loopbaan oriëntatie

is mijn werk nog mooi genoeg?

 

Loopbaanoriëntatie: klinkt het voor jou ook alsof je dan van baan moet gaan veranderen? Je hoeft niet perse grote ingrijpende dingen te doen om nieuwe energie te krijgen voor je dagelijkse werk. Het gaat er om dat je voluit kunt zeggen dat je mooi werk hebt. En wat mooi voor jou is, dat bepaal jij. Je kunt beginnen bij wat er al is. Dat zie je namelijk vaak over het hoofd als er iets knaagt. Wat hoeft niet te veranderen? Waar krijg je energie van? Wat vind je waardevol?

Als je dat weet krijg je weer een gevoel van houvast. Dan kun je meer vrijuit kijken wat je wilt laten groeien, en hoe je dat kunt doen. Dan kunt je weer wakker en tevreden verder met je werk.

Bezinnen om te vernieuwen, het klinkt misschien tegenstrijdig, maar als je weer weet waar je het voor doet, krijg je rust. Weet je weer kaf van koren te scheiden. En daarmee kun je weer al je energie besteden aan de dingen die jij belangrijk vindt.

Daar help ik je graag bij. Ik ben een ster in uitnodigen, ruimte geven, flexibel meebewegen en inspireren. Ik heb een breed arsenaal aan creatieve werkvormen en heb veel ervaring met het begeleiden van loopbaanvragen.

mensen die je voorgingen hadden misschien herkenbare aanleidingen:

“ik weet niet goed hoe ik keuzes kan maken”

“ik voel weinig binding met mijn werk en daar krijg ik steeds meer last van”

“ik twijfel of ik nog op het goede spoor zit. En ik zou niet weten wat ik anders moet….”

“als ondernemer kom ik bijna niet meer aan mezelf toe, ben altijd aan het werk. Dat wil ik niet meer, dit hou ik niet vol zo”

“ik hoef straks niet meer te werken, maar ik wil wel zinvol en actief bezig blijven”

 • creatief werken met loopbaanvragen is vooral geschikt voor mensen die voor zichzelf antwoorden willen vinden op trage vragen zoals:

  • “wat is nou echt belangrijk voor mij?”
  • “hoe kom ik weer in de flow?”
  • “wat past bij mij, en hoe weet ik of ik de goede richting kies?”
  • “hoe kan ik beter focussen?”
  • “waar vind ik de moed en energie om daadwerkelijk te doen wat ik wil?”
  • “hoe kan ik mijn talenten beter benutten?”  

Dit is iets voor jou als je op zoek bent naar een kortdurend en diepgaand onderzoek naar wat je drijft en hoe je dat op jouw manier vorm kunt geven in je dagelijks leven

dit gaan we doen

Als je je aanmeldt krijg je per mail een werkboekje met vragen en opdrachten die je vooraf tussendoor kunt doen, zodat je alvast aan het denken wordt gezet. Ook hebben we een korte online intake. Dit geeft mij de mogelijkheid me voor te bereiden op een programma dat flexibel is en afgestemd op jou en je vraag.

Je komt voor een sessie van een dag naar mijn atelier. We maken een moodboard/soulcollage, doen verschillende aanvullende creatieve opdrachten en bespreken de uitkomsten. Tijdens de sessie formuleer je je eigen routekaart naar vitaal en betekenisvol werken.

Doen, denken en praten wisselt elkaar af en je gaat naar huis met inzicht in wat voor jou belangrijk is en stappen die jij kunt zetten om nieuwe energie in je loopbaan te krijgen.

Na ongeveer 5 weken hebben we nog een online nabespreking, zodat je kunt sparren over de inzichten die je in de tussentijd opdoet. En je hebt recht op een half jaar e-mail support.

dit levert het op

 • je hebt weer scherp waar je het voor doet
 • je hebt helder wat je sterke kanten zijn
 • je weet wat je niet hoeft te veranderen
 • je ziet waar jouw mogelijkheden liggen en wat een eerste stap kan zijn
 • je krijgt meer rust in je werk
 • je wordt meer alert op alledaagse mogelijkheden.

creatieve loopbaanoriëntatie is niet geschikt voor jou als je:

 • volgende maand een nieuwe baan móet hebben
 • je vooral behoefte hebt aan iemand die jou gericht advies geeft over een volgende stap
 • op zoek bent naar tips & trucs om te solliciteren
 • een hekel hebt aan niet-rationele manieren om vragen te verkennen.

jouw investering

Deelnemen aan een individuele dag loopbaanoriëntatie inclusief een voor- en nagesprek, het werkboekje en een half jaar email support kost 600 euro. De sessie is op maat ontworpen voor jou. We plannen in overleg een datum.

(Wil je een factuur, dan komt er nog 21% BTW bij)Betalen in termijnen is bespreekbaar. Tip: vraag bij je werkgever naar je scholings- en ontwikkelbudget.

Is om wat voor reden deze investering niet haalbaar voor jou, dan is het mogelijk om je op te geven voor een gedeelde dag in een groepje van maximaal 4 mensen. Uiteraard is die niet helemaal op maat, maar ik houd rekening met de uitkomsten van de werkboekjes bij het ontwerpen van de sessie. Je krijgt ook het voor- en nagesprek. Voor deze gedeelde variant is je investering 250 euro. (Wil je een factuur, dan komt er nog 21% BTW bij). Zodra er drie inschrijvingen zijn wordt er in overleg een datum geprikt.

 

Spreekt creatieve loopbaanoriëntie je aan, maar kies je liever een uitgebreider traject verdeeld over een langere periode? Binnenkort komt er een online variant met modules plus begeleiding naar keuze live in groepsverband of op afstand. 

Wil je ook weer met volle energie aan het werk?

Vul je gegevens hiernaast in, dan neem ik contact met je op. 

Bellen mag uiteraard ook, het nummer is 06 31698542

wat zeggen mensen die je zijn voorgegaan over creatieve loopbaanoriëntatie:

“Het was zowel inspirerend als praktisch. Suzan weet door haar vriendelijkheid en openheid heel goed een sfeer van vertrouwen te creëren met aandacht en respect voor je persoonlijke verhaal. Ze ontdekt samen met jou (..) en inspireert je om je kwaliteiten en wensen in een bepaalde richting in te gaan zetten, rekening houdend met je persoonlijke omstandigheden en werksituatie.”

wie en wat

Suzan Bosch

Transitiekunstenaar. Onderzoekt de kunst van ruimte maken en natuurlijk vernieuwen in tijden van turbulentie. Is met haar achtergrond als organisatiepsycholoog een uitstekende sparringpartner voor vernieuwers in loopbaan en organisatie die behoefte hebben aan onthaasting en bezinning. Experimenteert in haar atelier met natuurlijke materialen en ambachtelijke werkprocessen. Ontwerpt kunstprojecten voor gemeenschappen die op zoek zijn naar ontmoeting en nieuwe aandacht voor elkaar. Professional in het persoonlijk verbinden van creativiteit, bezinning en vernieuwing.

pasfoto in rondje

opgeleid als arbeids- en organisatiepsycholoog

veel ervaring met procesbegeleiding, training en coaching. Geschoold in waarderende en progressiegerichte benadering.

 

painting illustration 03

creatieve werkvormen

rijk palet aan fotokaarten, creatieve reflectie-opdrachten en materialen. Ik maak daarmee graag sessies op maat!

fullsizeoutput bf5

breed perspectief en dito netwerk

ik vind het leuk om creatief met je mee te denken en te puzzelen. Ik heb een breed netwerk van mensen die open staan voor vragen en verzoeken