Ik ben kunstenaar met een achtergrond als organisatiepsycholoog. En ook: organisatiepsycholoog die heeft gekozen voor kunst als ingang. Ik noem mezelf daarom ook wel transitiekunstenaar: ervaring met het creatief invullen van lege ruimtes én verstand van wat er gebeurt als mensen werken aan vernieuwing.

Ik heb ruime ervaring als procesbegeleider, trainer en coach. Ik weet veel van sociale innovatie en de psychologie van vernieuwing, en heb er ook zelf ervaring mee opgedaan in verschillende fasen van mijn leven.

De rode draad in mijn werk is vernieuwing door verbinding, en het thema eenheid in verscheidenheid vind ik daarin heel boeiend. Waar het oude niet meer werkt en het nieuwe nog moet uitgevonden, is behoefte aan gezamenlijkheid, reflectie en stilte. In dat niemandsland voel ik me thuis, heimwee en scheppingsdrang zijn mij allebei bekend. 

Als kunstenaar heb ik veel ervaring opgedaan met opnieuw beginnen. Het lege canvas, iets weggooien zonder te weten waarom, en ook nog niet wat het dan wél moet worden. Afslagen en omwegen.

Ook als ondernemer heb ik mezelf opnieuw moeten uitvinden: jarenlang werkte ik als organisatiepsycholoog en liet ik mijn kunstenaar thuis. Tot ik in aanraking kwam met sociale innovatie. In die context kan ik mijn bijdrage leveren door alles te combineren wat ik in me heb: persoonlijke & professionele ontwikkeling, kennis & kunst, hoofd & hart, praten & ervaren. Om zo anderen te inspireren ook hun eigen vorm opnieuw te vinden in deze roerige tijden van Transitie en Transformatie. En daar tijd voor te nemen. Inspiratie komt tenslotte ook niet op commando.

De natuur is de belangrijkste inspiratiebron voor mijn kunstwerken in opdracht. Ik gebruik materialen van dichtbij en trage technieken die onthaastend werken. De natuurlijke manier van groeien en vernieuwen is ook een belangrijke metafoor in mijn manier van werken met mensen. Ikzelf kom het meest tot leven als ik iets op maat mag bedenken voor een specifiek vernieuwingsvraagstuk of opdracht. En dat doe ik als geen ander.

 

 

Mijn manier

Ik help je creatieve ruimte te maken voor je vernieuwingsproces door stil te staan bij wat er aan het gebeuren is. Verwonderen én analyseren, op een energieke, waarderende en progressiegerichte manier. In jouw tempo. In de rafelrand van jouw comfortzone.  Uiteraard neem ik mijn ruime ervaring als consultant/trainer/coach mee. En vooral ook mijn persoonlijke sfeer.

Mijn talent is het open kijken en denken in mogelijkheden, en ik kan goed afstemmen. Mijn kracht ligt in de persoonlijke verbinding die ik van nature maak bij alles wat ik doe.