atelierdag met ecoprint

Eco printen is het drukken van plantmaterialen op stof en papier. Je kunt er allerlei kleurrijke effecten mee maken maar ook ingetogen werk met ecoprint is heel indrukwekkend. Deze atelierdag staat in het teken van inspireren en experimenteren.

Het begint met kijken. Naar bomen en onkruid, de vorm van een blad, de kleur van een bloem.

Ecoprinten: is het de natuur, scheikunde, of magie? Het blijft een klein mysterie, die gedrukte vormen, kleuren en patronen die tijdens het proces ontstaan en in elkaar overlopen. Ik vind het bijzonder om te merken welke emoties er bij mij langs komen gedurende het hele proces van ecoprinten. Van onrust, ongeduld, nieuwsgierigheid, verwondering, verwachting, verrassing, verwarring, tot zielsvreugde.

Wil je het ook een keer meemaken? Ik zorg voor voldoende materialen om op te printen maar je mag ook eigen lappen meenemen die je met plantdruk wilt versieren (denk aan katoenen lakens, shirts, overhemd/blouse), in wit of gekleurd. Hoe meer variatie in meegebrachte stoffen des te rijker de experimenten.

Ook heb ik geschikte planten om mee te printen, maar als je eigen plantmateriaal of bloemen uit je tuin mee wilt nemen dan kan dat.

We beginnen met een korte uitleg over eco print en de verschillende mogelijkheden. Dan bereiden we de eerste stoffen voor en leggen het plantmateriaal er op. De materialen worden vervolgens gestoomd in grote kookpotten. Terwijl de prints in het stoombad staan, nemen we tijd om lekker te eten.

‘s Middags is er tijd voor een tweede ronde prints, en we doen nog een droog experiment met plantendruk. Ondertussen mag je in mijn bibliotheek en atelier je ogen de kost geven. En bij mooi weer werken we buiten.

Wil je vooraf inlezen? Google dan op eco print, ecoprinten of eco colours.

 

lijkt het je wat?

Alle praktische zaken en algemene voorwaarden vind je op de algemene pagina over atelierdagen.

Vul hier de gewenste datum waarop je met je groep wilt komen plus je gegevens in, dan stuur ik je een mail met bevestiging en betaalgegevens.

Als je belangstelling hebt en alleen jezelf wilt opgeven, dan kan dat ook. Zodra er voldoende open aanmeldingen zijn prikken we gezamenlijk een datum.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je dat ook hiernaast aangeven, of me bellen op 06 31698542

 

 

Over mij

Ik onderzoek al mijn hele leven de kunst van ruimte maken voor bezieling en bezinning. Na een loopbaan als opleider en organisatiepsycholoog heb ik mijn roeping gevonden in de combinatie van kunst en sociale vernieuwing: als transitiekunstenaar help ik mensen hun eigen natuurlijke vorm te (her)vinden via de kracht van kunst.

Ik kom het beste uit de verf als ik onthaastende projecten mag ontwerpen voor & met gemeenschappen die op zoek zijn naar ontmoeting en nieuwe aandacht voor elkaar. Daarnaast maak ik kunstwerken van natuurlijke materialen uit de omgeving van mijn opdrachtgevers, verzorg op de natuur geïnspireerde craftfulnessdagen, creatieve loopbaantrajecten en retraites. In mijn atelier maak ik tijd door te spelen met ambachtelijke werkprocessen als papier scheppen, vilten, ecoprinten en inktmaken.