In het weekend van 24 en 25 augustus is het weer tijd voor Brommels!, een jaarlijks terugkerend festijn rond de bramenpluk de Noardelijke Fryske Wâlden. Ik heb open atelier beide dagen van 11 tot 5, van harte welkom!

En: op 1 september organiseren Tjerkje vd Laan (Bloemenparadyske Kollum) en ik een speciale workshop als staartje van het Brommels-weekend: expeditie ecoprint & textielverven met bramen. Tjerkje zorgt voor heerlijk eten en drinken in haar bijzondere pluktuin, ik neem je mee op een inspirerend avontuur vol kleurrijke verrassingen met natuurlijke tinten. Bij mooi weer werken we buiten. We gebruiken blad en vrucht om prachtige prints en tinten op allerlei stoffen te maken!

Je bent welkom om 10 uur voor koffie/thee met gebak. Na een korte introductie beginnen we met het knippen en plukken van de planten. Naast bramen gebruiken we ook ander bladmateriaal. Je leert hoe je de stof kunt voorbewerken en krijgt recepten voor het maken van prints en kleurstoffen. En dan gaan we aan de slag: samen experimenteren! Wij zorgen voor stofjes om op te werken, maar je mag ook je eigen lapjes of kledingstukken mee nemen die je zou willen printen of verven.

Datum en tijd: 1 september 10:00-16:00

Plaats: Bloemenparadyske, Paradyske 3 in Kollum

Kosten: 75 euro, dat is inclusief koffie/thee met gebak, huisgemaakte lunch, alle materialen en gebruik van gereedschappen.

Opgeven: via de winkel van Bloemenparadyske of per mail via su***@su********.com, je ontvangt dan een mail met betaalgegegevens. Inschrijving op volgorde van aanmelding en betaling. Maximaal 15 deelnemers

 

meer informatie over alle activiteiten tijdens Brommels! vind je hier: www.brommelsfestijn.nl