18 september creatieve inspiratiedag in botanische tuin De Kruidhof

een hele dag voor jezelf

botanisch onthaasten

 

Ben je er aan toe om weer eens een dag helemaal voor jezelf te hebben? Dan is dit iets voor jou!

We gebruiken de botanische tuin als decor voor een lege dag met volle aandacht. De schoonheid ligt er voor het oprapen!

We nemen alle tijd, met de natuur als inspiratiebron.

Je krijgt eenvoudige creatieve opdrachten die uitnodigen tot vertraging, er is ruimte voor stille reflectiemomenten, en er is afwisseling tussen alleen en samen. De botanische tuin staat deze dag tot onze beschikking om in te dwalen, te verstillen en opnieuw op te laden.

 

Het programma staat in het teken van de natuur als inspiratiebron voor veerkracht. Met o.a. (onder voorbehoud): meditatieve tuinwandelingen met kijk- en verzamelopdrachten,  intuïtief schilderen met natuurlijke pigmenten, natuurpoëzie schrijven. En de rode draad: de natuur als inspiratiebron voor veerkracht.

we werken van 10:00-16:30. 

Je vindt De Kruidhof aan de Schoolstraat nr 29B 9285 NE Buitenpost. Meer informatie over faciliteiten, parkeren en dergelijke vind je op www.dekruidhof.nl

De kosten zijn 75 euro pp, incl toegang tot de tuinen, koffie/thee en alle materialen. Lunch zelf meenemen of los reserveren via een mailtje naar suzan@suzanbosch.com (huisgemaakte soep met broodjes, salade en iets te drinken voor 10 euro). Maximaal 15 deelnemers zodat we afstand kunnen houden ivm de aanwijzingen van RIVM. Bij mooi weer werken we zoveel mogelijk buiten!

(als je op de knop klikt wordt je naar de betaalpagina geleid. Je krijgt een mail ter bevestiging als de betaling gelukt is)

wat een mooie gedachte dat ik mijn hoofd leeg kan maken door met mijn handen iets te doen. En wat een fijne manier om nieuwe inspiratie te krijgen!

-irene

 

waarom creatief onthaasten?

Vertragen en onthaasten, we weten dat het goed voor ons is. En toch blijkt dat lastig, zeker als je het onrustige gevoel hebt dat er geen tijd te verliezen is. Je hoofd staat nog in de stand van efficiëntie, dus simpelweg luieren lukt niet goed. Je hebt iets anders nodig, iets dat je actief houdt en tegelijk ademruimte geeft.

Uit onderzoek blijkt dat een overprikkeld brein erg veel baat heeft bij de natuur. En dat de heilzame werking van eenvoudige werkzaamheden met je handen helpt om weer een helder werkende geest te krijgen. In de creatieve inspiratiedag maken we gebruik van deze twee hulpbronnen.

 

craftfulness

In deze mini-retraite staat craftfulness centraal. Dat is een combinatie van mindfulness en craften. Je maakt iets met met je handen en besteedt daar al je aandacht aan. Je geest heeft daarmee iets eenvoudigs om ‘te doen’. Daardoor krijg je ruimte in je hoofd en kom je op een comfortabele actieve manier tot rust.

 

wat gaan we doen?

We gebruiken eenvoudige creatieve opdrachten en technieken waarvoor je geen talent of ervaring nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een natuurlijke vorm, kleurvlakken maken,  intuïtief schilderen, of werken met poëtische teksten. We werken met fijne (natuurlijke) materialen, in alle rust en ook vaak in stilte. En ik stel zinvolle vragen om je uit te nodigen tot persoonlijke reflectie.

  

kan ook voor bestaande groepen & incompany

individueel aanbieden of per team

De creatieve inspiratiedag is ook beschikbaar als incompany aanbod, voor individuele intekening of voor bestaande groepen.  De inspiratiedag is heel geschikt voor bestaande groepen die eens iets anders willen voor een teamdag. Denk ook aan teams of werkgroepen die elkaar (opnieuw) willen leren kennen. Want deze dag leent zich ook uitstekend om eens op een persoonlijke manier met elkaar in gesprek te komen.

Een passend artistiek ritueel als onderdeel van de dag, bijvoorbeeld ter afscheid van een teamlid, hoort ook tot de mogelijkheden.

Ook voor grotere groepen is het mogelijk om een creatieve onthaastingsdag te doen. En denk ook eens aan een creatieve inspiratiedag als keuze-onderdeel van een welzijnsprogramma in je organisatie!

Hoe mijn aanbod en jullie dag er precies uit komt te zien bespreken we vooraf telefonisch. Ik houd rekening met de grootte van de groep, de gewenste lokatie en de bedoeling van de dag.

In overleg kiezen we eventueel een thema, ik stel op basis van het voorgesprek een programma op. Je kunt voorkeuren aangeven voor activiteiten. We spreken vooraf af hoe de verhouding tussen activiteit, ruimte voor reflectie en eventueel gesprek ideaal zou zijn.

 

Heb jij een lokatie waar rust & ruimte is, en wil je daar eens een creatieve inspiratiedag organiseren? Ik werk graag met je samen! Neem contact op via 06 31698542 of stuur een mail via de knop hierboven ovv ‘samenwerken creatieve inspiratiedag’.

Over Suzan Bosch

Onderzoekt de kunst van ruimte maken en natuurlijk vernieuwen in turbulente tijden. Is sparringpartner voor vernieuwers die behoefte hebben aan onthaasting en bezinning. Combineert haar artistieke praktijkervaring met haar achtergrond als organisatiepsycholoog. Experimenteert in haar eigen atelier met natuurlijke materialen en ambachtelijke werkprocessen. Ontwerpt kunstprojecten voor gemeenschappen die op zoek zijn naar ontmoeting en nieuwe aandacht voor elkaar. Professional in het persoonlijk verbinden van creativiteit, bezinning en vernieuwing.