Kunstmaand Ameland ONLINE 2020

Kunstmaand Ameland 2020 gaat niet door? We kunnen nog steeds van de kunst genieten met een online versie.

KMA 2020 online, dat is kunst ervaren en delen vanuit de huiskamer, met inspirerende begeleiding van een kunstenaar

 

 

 

Dit jaar moeten we het zonder Kunstmaand op Ameland doen. Dus halen we het gevoel van de Kunstmaand in huis.

Lijkt het je leuk om in November (of December) met een kleine groep kunstliefhebbers te praten over de kunst en elkaar te inspireren? Online vanuit je eigen huis, met kijksuggesties, inspirerende vragen en aanvullende opdrachten om thuis te doen. Wie weet wordt hier een nieuwe traditie geboren!

Je kunt je vanaf nu aanmelden, ook met een bestaande groep

Gelukkig is er nog steeds de website van Kunstmaand Ameland, ook dit jaar goed gevuld met inspirerende kunstenaars. Hoe zou het zijn als we die online bezoeken en daar met elkaar over praten. Zou dat een beetje kunnen lijken op hoe we op Ameland onze ervaringen delen?

Je kunt kiezen voor bijeenkomsten overdag of s’avonds, achterelkaar of verspreid. Er is per groep plek voor 4 tot 6 deelnemers. 

De bijeenkomsten zijn via Zoom. Ik stuur je per keer een link met de uitnodiging.

 

De groep ontmoet elkaar in drie bijeenkomsten van elk ongeveer 1,5 uur.

– vooraf aan elke bijeenkomst krijg je een mail met gerichte kijkopdrachten, plus (voor wie dat leuk vindt) een suggestie om ook zelf creatief aan de slag te gaan.

– ik nodig alle deelnemers ook uit om iets toe te voegen van zichzelf, naar aanleiding van het werk dat centraal staat. Iets uit je huis of daaromheen: een citaat uit een boek, een foto van een kunstwerk, een natuurobject. Alles kan, zolang het maar is geïnspireerd op de kunst van die sessie.

in de online sessie krijgen we zo een interessante mix van inspirerende beelden en verhalen. We wisselen uit wat we hebben gezien en vertellen elkaar iets over de eigen toevoeging. Zo hebben we elke keer een soort expositie-met-napraten. 

Het geheel wordt ingeleid en begeleid, ik bereid een kleine inleiding op de bijeenkomst voor zodat we opgewarmd beginnen, en zorg tijdens de sessie voor een prettige en inspirerende uitwisseling waarin ieder gezien en gehoord wordt.

 

 

ik vind je manier van werken en begeleiden heel inspirerend. Je stelt verdiepende vragen en geeft veel verschillende soorten opdrachten, en laat iedereen vervolgens vrij met de invulling. Jij kunt echt je programma aanpassen op de groep, dat vind ik zo knap! Je weet een fijne sfeer neer te zetten en laat iedereen tot zijn recht komen. 

-Tineke

Doe je mee? 

Je kunt kiezen voor bijeenkomsten overdag of s’ avonds

De kosten zijn 25 euro pp

Geef je op via de knop of door een mail te sturen naar suzan@suzanbosch.com . Vermeld je naam en voorkeursgroep. Laat ook even weten als nog geen ervaring hebt met Zoom, dan help ik je op weg.

groepen overdag

dinsdag 10.00-11.30:  17 en 24 november, 1 december

woensdag 15.00-16.30:  18 en 25 november, 2 december 

groepen op avond

dinsdag 19.30-21.00: 17 en 24 november, 1 december

woensdag 19.30-21.00: 18 en 25 november, 2 december

wil je op een andere dag of tijdstip, of liever drie keer in één week?

maak een eigen groepje zodat je op maat kunt plannen, of geef je voorkeuren door in de mail, dan doe ik een poging om je te matchen met andere geïnteresseerden

Je krijgt zo snel mogelijk bericht met nadere informatie. Als de groepen vol zijn worden extra data gepland, dus je kunt je ook op de wachtlijst laten zetten. 

Voor bestaande groepen

Was je gewend om met een groepje naar Ameland te gaan voor een paar dagen kunst & gezelligheid? Dan kun je dat nu ook online doen: bestaande groepen kunnen zelf data en tijden bepalen. Het is dan ook mogelijk om de Kunstmaand Ameland ervaring te benaderen: plan drie dagen achterelkaar op een tijdstip naar keuze overdag of s’ avonds.

Heb je al een groep van minimaal 4 deelnemers, stuur dan een mail met de namen en mailadressen en ik neem contact met jullie op.

kunstmaand ameland online is een special edition van online creatieve teambuilding, geheel op maat voor bestaande groepen & incompany

Online creatieve teambuilding is beschikbaar als incompany aanbod, voor thuiswerkende teams die hun gevoel van onderlinge verbinding missen.  We reflecteren en wisselen uit aan de hand van artistieke en/of natuurlijke elementen die de verbeelding prikkelen en zo een ander gesprek op gang brengen. Een gesprek waarin ervaringen gedeeld kunnen worden, en mensen nieuwe inzichten en inspiratie krijgen.

Ook geschikt voor teams of werkgroepen die elkaar op afstand (opnieuw) willen leren kennen. Want deze vorm leent zich ook uitstekend om eens op een persoonlijke manier met elkaar in gesprek te komen.

 

Het kan ook iets anders worden dan een kunstroute! Mijn drie basisingrdiënten zijn een thema rond natuur en/of kunst, indiviudele opdrachten voor thuis, en onderling uitwisselen tijdens de sessie. Er zijn dus heel veel maatwerk-mogelijkheden. Bel me en ik denk heel graag even mee.

Hoe mijn aanbod voor jullie er precies uit komt te zien bespreken we vooraf telefonisch. Ik houd rekening met de grootte van de groep en de bedoeling van de sessies.

In overleg kiezen we eventueel een thema, ik stel op basis van het voorgesprek een programma en een offerte op.

Deze werkvorm leent zich in verkorte vorm ook als verdiepend en interactief intermezzo tijdens een online congres of andere (netwerk)bijeenkomst

Heb je nog vragen? Neem contact op via 06 31698542 of stuur een mail naar suzan@suzanbosch.com

Over mij

Ik onderzoek al mijn hele leven de kunst van ruimte maken voor bezieling en bezinning. Na een loopbaan als opleider en organisatiepsycholoog heb ik mijn roeping gevonden in de combinatie van kunst en sociale vernieuwing: als transitiekunstenaar help ik mensen hun eigen natuurlijke vorm te (her)vinden via de kracht van kunst.

Ik kom het beste uit de verf als ik onthaastende projecten mag ontwerpen voor & met gemeenschappen die op zoek zijn naar ontmoeting en nieuwe aandacht voor elkaar. Daarnaast maak ik kunstwerken van natuurlijke materialen uit de omgeving van mijn opdrachtgevers, verzorg op de natuur geïnspireerde craftfulnessdagen, creatieve loopbaantrajecten en retraites. In mijn atelier maak ik tijd door te spelen met ambachtelijke werkprocessen als papier scheppen, vilten, ecoprinten en inktmaken.