1F568FFA 6255 4314 A0E5 12FB3A78E66A

Je Ideale leven

Ik lees overal berichten over opstarten na de zomer. En hoe we het vakantiegevoel kunnen vasthouden. Dit zou een manier kunnen zijn: doe de dingen die horen bij je ideale leven nu alvast, ook al is het nog niet zover. De ongedwongenheid van vakantie kunnen vertalen naar het gewone leven, dat komt voor veel mensen aardig in de buurt van ideaal zou je denken.

En nu weet ik ook weer waarom ik in al die zomerweelde ook verlang naar ‘weer gewoon doen’. Waarom ik niet altijd vakantie zou willen hebben. Het antwoord op de vraag ‘wat zou je doen met een miljoen’. Weer oppakken waar ik mee bezig was en nieuwe stappen zetten.

In de vakantie wil ik vrijheid om te doen en laten wat ik wil. Comfort, zee├źn van tijd en ruimte maken. Voor mijn ideale leven is dat te kaal. Ik wil ook verbinden, vormgeven, als transitiekunstenaar een positieve invloed hebben op wat er maatschappelijk gaande is.

Dus wil ik weer aan de slag, moet ik de boer op. Mijn verlangen praktisch maken en verbinden aan de dingen die nodig zijn om dat werk te kunnen blijven doen. Back to reality: het komt me niet aanwaaien, ook niet als ik nog een dagje wacht. Ik realiseer me dat ik ongelooflijk rijk ben dat ik de manier waarop ik dat doe helemaal zelf mag bepalen. Maar het is ook hard werken. En dan is het fijn om weer te bedenken dat ik in de vrije ruimte van mijn dagen al een ideaal leven heb.