In het uitzonderlijke voorjaar van 2020 maakte ik mijn debuut als trouwambtenaar. In mijn eigen, op maat gemaakte toga. Ik geloof niet dat ik eerder een uniform heb gehad. En dat voor een ‘bijbaan’.

Ik ben beschikbaar als BABS voor huwelijken in de gemeentes Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Op de sites van de gemeentes vind je meer informatie over hoe het in z’n werk gaat.

Zo op het eerste gezicht weer iets heel anders dan transitiekunstenaar. En toch: het gaat steeds over ruimte maken, een ritueel ontwerpen en vormgeven met woorden en symbolen. Ik heb gemerkt dat ik als ambtenaar gelegenheid bied om ‘in het moment’ te zijn en iets te doen wat niet-gewoon is waardoor het ritueel betekenis krijgt. En met Corona als decor heb ik bij mijn vuurdoop al gemerkt dat het helemaal niet groots en meeslepend hoeft te zijn om indrukwekkend te worden. 

Mocht je nu in een andere gemeente wonen en mij als BABS willen, dan kan dat. Ik ben landelijk bevoegd, maar jouw gemeente moet wel toestemming geven. Neem gerust even contact op.