nieuwe verbindingen in een woonzorgcentrum

 interieurschermen

over het project:

De directie vroeg me om bij een afdeling kleinschalig wonen de teams te begeleiden naar meer zelfsturing en eigenaarschap. Er was behoefte aan meer afstemming tussen alle betrokkenen bij de zorg aan cliënten met Alzheimer. Ik heb een voorstel gemaakt om met een regiegroepje van de teams de gemeenschappelijke ruimte opnieuw vorm te geven. Via de nieuwe plannen voor de inrichting van de ruimte betrokken we medewerkers, vrijwilligers en familieleden van cliënten bij elkaar.

Eén van de subprojecten was het samen maken van interieurschermen van vilt. Voor het vilten hebben we in verschillende samenstellingen, en soms in bijzijn van cliënten grote kleden gevilt in de kleuren van de nieuwe ruimte. Tijdens het vilten in kleine groepen was er gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Het resultaat is een aantal losse flexibele schermen die voor diverse doelen worden gebruikt in deze gemeenschappelijke ruimte, maar ook in de woon- en privé-kamers. Ze zorgen niet alleen de nodige privacy, ze zijn ook geluiddempend en sfeerverhogend. En alle betrokkenen hebben warme herinneringen aan het bijzondere project dat voor veel onderlinge verbinding zorgde.

opdrachtgever

Directie van ‘t Suyderhuys, onderdeel van KwadrantGroep

uitvoering

2016-2017 

Foto’s: