unieke exemplaren met vilt

bundel met poëzie en viltfoto’s

Als gemeentedichter van Achtkarspelen heb ik een bundel mogen samenstellen van een selectie van de gemaakte gedichten die ik schreef in de periode 2014-2017. Ook kreeg ik de gelegenheid om mee te denken in de vormgeving. Ik wilde graag foto’s van eigen werk opnemen in de bundel. Dat is de aanleiding geweest voor het maken van een viltinstallatie. De details van deze installatie heb ik gefotografeerd.

Het werk representeert de acht kleuren van de streek, de vorm verwijst naar de eenheid van een bont geheel aan kleine lapjes grond die inwoners in het verleden bewerkten.

Van de wol waarmee de installatie is gemaakt, heb ik nog een grote lap gevilt.  Daarvan is op elk boekje een klein reepje bevestigd. Het verbindt de bundel met de installatie en het maakt ieder exemplaar tot een poëzie-unica.

In de bundel staan 16 gedichten in het Nederlands en Fries, waarvan ook enkele tweetalig.

 

even kijken?

Klik hier voor een voorproefje
(de link opent een digitaal voorbeeld op ISSUU)

hiernaast kun je een (ondertitelde) video bekijken van een Friestalige uitvoering van Ithaka Frysia, die staat als Nederlandstalig gedicht ook in de bundel

opdrachtgever

eerste druk ism gemeente Achtkarspelen, ter gelegenheid van afscheid als gemeentedichter

uitvoering

2014-2017 

2e druk nog verkrijgbaar

voor 15 euro plus eventuele verzendkosten is de bundel te bestellen via het contactformulier

ook als e-book

de bundel is ook als e-book te bestellen voor 8 euro. Bestel via het contactformulier ovv ‘ebook’ en ik mail je de downloadlink.

detailfoto’s: