Training creatieve middelen voor coaches

incompany & open inschrijving

 

Veel professionals gebruiken al fotokaarten en kaartspellen in hun trainingen en gesprekken. Creatieve en artistieke middelen zijn ontzettend behulpzaam bij coaching. Ze kunnen net een andere ingang bieden om inzicht te krijgen, werken verdiepend en zijn zeer geschikt voor cliënten die veel in hun hoofd blijven. Ook voor mensen die hun binnenwereld niet goed kunnen vertalen in woorden kan de creatieve methode goed werken.

Als je creatieve middelen inzet kun je via de beeldtaal een nieuwe dimensie geven aan je coachingsproces. Naast fotokaarten en spellen zijn er veel meer mogelijkheden om op een laagdrempelige manier met creatieve opdrachten te werken.

Misschien werk jij ook al met creatieve middelen, maar komt het nog niet helemaal uit de verf. Of je zou het willen gebruiken, maar je weet nog niet goed hoe je het moet aanpakken en hoe je dat dan kunt toepassen in jouw gesprekken.

Wil je meer over weten over hoe het werkt met creatieve middelen zoals vrij schrijven, moodboards, tekenen/schilderen of natuurlijke objecten? Wil je het op een professionele manier inzetten als aanvulling in je coaching? Dan is deze training een mooie eerste aanzet om er eens mee kennis te maken. Na afloop heb je een klein repertoire met eenvoudige oefeningen en opdrachten waarmee je aan de slag kunt in je bestaande trajecten.

Voor wie

Voor coaches, docenten en leidinggevenden die op zoek zijn naar een aanvullend repertoire om mensen aan de praat te krijgen en verdieping zoeken in hun gesprekken.

Wil je leren hoe je eenvoudige creatieve en artistieke middelen kunt inzetten? Wil je niet alleen een overzicht krijgen van de mogelijkheden, maar ook inzicht in hoe je een geschikte vorm kiest die past bij je cliënt en diens vraagstuk? Wil je leren hoe je de creatieve input integreert in een gesprek? Dan is dit een geschikte training voor je.

In een dagdeel krijg je overzicht en inzicht in het werken met de creatieve middelen. Wil je ook zelf oefenen en gerichte feedback krijgen, kies dan voor de training van een hele dag.

 

Dit gaan we doen

In een training van 3,5 uur  gaan we in op een aantal aspecten van het inzetten van creatieve middelen bij coaching:

  • welke verschillende manieren er zijn om creatieve middelen in te zetten voor coaching, hoe ze werken en wanneer je welke vorm kiest (vrij schrijven, moodboards, schilderen/tekenen, werken met een object of foto)

  • hoe je op een eenvoudige manier het werken met creatieve vormen in je coaching integreert

  • hoe je het proces inricht: aanbieden/uitnodigen, uitvoeren van de opdracht, bespreken van het proces en het resultaat.

Luisteren en doen wisselen we af, en je ervaart zelf hoe het werkt met de verschillende werkvormen. Er is uitgebreid gelegenheid om je vragen te stellen.

Als je voor een hele dag kiest is er ook gelegenheid om te oefenen als coach, en krijg je feedback en tips om je te helpen deze technieken in te passen in je eigen praktijk.

Investering

De training kost 550 euro, dat is inclusief materialen en exclusief BTW en reiskosten.  Als jullie ook graag nog zelf willen oefenen met het toepassen, bijvoorbeeld met eigen casussen, dan is dat mogelijk en reserveer ik een dag voor jullie. Dan kost het 850 euro excl BTW en reiskosten.

Bij open inschrijving kost de training 175 euro voor een dagdeel en 250 euro voor een dag, exclusief BTW. We werken met vier personen, in mijn atelier.

Voor open inschrijving werk ik met een belangstellingslijst: je schrijft je in en zodra er voldoende aanmeldingen zijn plannen we een datum via datumprikker.

Locatie

Kleine groepen en open inschrijvingsdeelnemers zijn van harte welkom in mijn atelier in Buitenpost. De ervaring leert dat alleen al de creatieve omgeving iets doet met je mindset: mijn klanten zeggen de sfeer van de ruimte heel inspirerend te vinden.

Wil je niet reizen of ben je met meer dan 6 personen*, dan vraag ik jullie om een geschikte ruimte te regelen en de kosten van eventuele huur en catering op je te nemen. (bij een afstand meer dan 60 km reken ik 35 euro per uur voor de reistijd)

* Ik werk voor deze training met groepen van maximaal 10 personen

wil je ook je repertoire uitbreiden en meer verdieping in je gesprekken? Boek dan hier je training of geef je op voor de open inschrijving.

Vul je gegevens hiernaast in, dan neem ik contact met je op. 

Bellen mag uiteraard ook, het nummer is 06 31698542