Aanbod voor teams 

→  Je bent leidinggevende en je werkt met je team aan vernieuwing

Vaak moet je vernieuwen terwijl alle dagelijkse zaken gewoon doorgaan. Dan kan het lastig zijn om je eigen creatieve ruimte te bewaken, en in je team aandacht te geven aan vernieuwing op een manier die de energie er in houdt.

Je wilt dat deze vernieuwing van het team zelf wordt. Je zoekt een manier om regelmaat te brengen in het bezig zijn met vernieuwen. En als het kan op een manier die voor je team niet voelt als ‘weer iets erbij’.

Je bent geneigd een training te zoeken, of een externe adviseur die een interventie doet, een programma dat je kunt volgen.

Wellicht heb je meer aan een sparring partner, die je inspireert, aanmoedigt en ook in praktische zin bij kan springen.

  • Die datgene aanreikt wat je op de cruciale momenten door het niemandsland helpt.
  • Die samen met jou tijd maakt om een volgende stap tegen het licht te houden.
  • Die een geschikte werkvorm voorstelt, of een hele bijeenkomst voor je kan ontwerpen. Iemand die je ook kunt inschakelen om bijeenkomsten te begeleiden.
  • Die jou spiegelt en eigenaar laat blijven. Zodat jij op jouw beurt het eigenaarschap kunt delen met de anderen.

Dan kan er echt iets nieuws ontstaan. Met de tijd en aandacht die dat vraagt, maar zonder de bijbehorende frustraties.

 

→  Jullie zijn een zelfsturend team en wilt meer van en met elkaar leren

Het gaat eigenlijk best goed met je team. Jullie zijn goed op elkaar ingespeeld, alles loopt en je bent best tevreden. Maar je hebt het gevoel dat er meer uit te halen is. Uit het overleg bijvoorbeeld, of de manier waarop jullie besluiten nemen. Er mag wel wat meer schwung in jullie vergaderingen, en je zou meer van elkaar willen leren.

Je bent geneigd een teambuilding te doen, maar intervisie spreekt je ook aan. Het moet in ieder geval meer zijn dan een leuke eenmalige teamdag, want je wilt investeren in jullie samenwerking. Wellicht heb je dan meer aan iemand die zo nu en dan met jullie meekijkt, je werkvormen aanreikt en je leert hoe je kennis met elkaar kunt delen.

(Hier komt binnenkort het aanbod voor  vernieuwende teams. Kun je niet wachten en wil je alvast horen wat het gaat worden? Neem dan even contact op)