tour bij de expo in De Vlindertuin

IMG 7685 scaled
IMG 7667 scaled
IMG 7670 scaled

Hieronder vind je wat meer informatie over de werken die te zien zijn in de ontbijtzaal. Ik hoop dat het je net even dat kleine beetje extra geeft wat je moet missen nu ik niet live bij de expositie ben.

(en mocht je dit bekijken terwijl je niet op Ameland bent, dan hoop ik natuurlijk dat je zin krijgt om ook in het echt te gaan kijken!)

Let niet teveel op de kwaliteit van de foto’s alsjeblieft, het licht was niet meer zo helder tijdens het fotograferen ūüôā

Ik neem je graag mee van links naar rechts.

Wil je eerst wat meer weten over mij en mijn manier van werken, klik dan hier

Vragen?

Interesse in één van de werken?

bel of app me op 06 31 69 85 42

IMG 7691 scaled

Zonder Titel

dit werk hangt zo’n beetje recht voor je als je met je rug naar de entree staat. Voor veel mensen een adembenemende ervaring, deze kleurrijke en toch ook verstilde compositie van natuurlijke inkten (onder andere inkt van gele ui, guldenroede, walnoot, dahlia, elzenkatjes ) en koperoxide.

Dit werk is niet te koop, en dat heeft alles te maken met mijn manier van werken. Ik maak werk van natuurlijke materialen uit de omgeving van mijn opdrachtgevers. Spreekt dit werk je aan, dan zou je dus iets soortgelijks kunnen laten maken en kom ik materialen verzamelen uit je tuin, of een park in de buurt, of in een omgeving waar je fijne herinneringen hebt liggen.

Om een prijsindicatie te geven: voor een werk van dit formaat en aantal kleuren ben je ongeveer 800 euro kwijt (excl 9% btw en eventuele reiskosten als ik meer dan 50 km moet reizen)

Voor het volgende werk kijk je achter dit muurtje…..

Zonder Titel

Deze hangt bijna achteloos in de ruimte waar ‘s ochtends het ontbijt wordt geserveerd. Het is een ecoprint op vezelbehang dat voorbewerkt is met een ijzerbeits.

IMG 7692 scaled
IMG 7745

Zonder Titel

Ecoprint op papier, borduurwerk van koperdraad.
in zwarte lijst
150 euro

Ecoprint is een techniek waarbij de pigmenten uit bladmateriaal via stoom op papier of stof wordt aangebracht. Wat je hier ziet is dus de tekening/afdruk van het blad zelf. De tannines in het blad reageren op de ijzerbeits waarmee het bladmateriaal is voorbewerkt, waardoor je de kenmerkende donkerpaarse tint krijgt. Ik heb de nerf hier en daar benadrukt via kleine steekjes borduurwerk.

fullsizeoutput 1d2b scaled

Biodivers

Dit viltpaneel is gemaakt met wol van Friese Melkschapen en Zwartblesschapen. De blokjes zijn ¬†materialen afkomstig uit het Friese dorp Earnew√Ęld en het buitengebied (de √ālde Feanen): zijde vezelvlies met bloemblaadjes, ecoprints van berk, geranium en vlinderstruik op katoen, geverfde wol en handgeschept papier van lisdodde. De blokjes zijn meegevilt tijdens het proces van wol naar vilt: de vezels hebben eerst de gelegenheid gekregen zich met elkaar te verbinden en zijn daarna samen gekrompen tot vilt

Ook dit werk is niet te koop. Ik maak werk van natuurlijke materialen uit de omgeving van mijn opdrachtgevers. Spreekt dit werk je aan, dan zou je dus iets soortgelijks kunnen laten maken en kom ik materialen verzamelen uit je tuin, of een park in de buurt, of in een omgeving waar je fijne herinneringen hebt liggen.

Om een prijsindicatie te geven: voor een werk van dit formaat en diversiteit aan materialen ben je ongeveer 2000 euro kwijt (excl 9% btw en eventuele reiskosten als ik meer dan 50 km moet reizen)

Een andere optie is om viltwerk op maat als community art project te maken samen met je familieleden, vriendengroep of teamgenoten op het werk. Op die manier maak je niet alleen een bijzonder wandobject, je krijgt er ook een samenbindende ervaring mee! Kijk voor voorbeelden en hoe het werkt op deze pagina

Fragile

Vilt van merinowol, zijde en diverse papiersoorten
in zwarte lijst
175 euro

Dit werk maakte ik ik 2018, tijdens een cursus van Inge Evers. Inge heeft veel ervaring met zowel vilt als handgeschept papier. In deze cursus werde deze twee disciplines gecombineerd. Ik hou erg van de verstilde sfeer die uit dit werk spreekt, een beetje Japans.

(excuses voor de spiegeling in het glas van de lijst)

fullsizeoutput 1d2a scaled
fullsizeoutput 1d29 scaled

Zonder Titel

Ecoprint op papier, borduurwerk van koperdraad.
in zwarte lijst
150 euro

Ecoprint is een techniek waarbij de pigmenten uit bladmateriaal via stoom op papier of stof wordt aangebracht. Wat je hier ziet is dus de tekening/afdruk van het blad zelf. De tannines in het blad reageren op de ijzerbeits waarmee het bladmateriaal is voorbewerkt, waardoor je de kenmerkende donkerpaarse tint krijgt. Ik heb de nerf hier en daar benadruk via kleine steekje borduurwerk.

Remind me of my nature en Nature’s Abstracts

Remind me of my Nature (boven): handgeschept papier van zeewier, afvalrestenpapier-pulp en gras in lijst
150 euro

Nature’s Abstracts (onder): handgeschept papier van narcis en pulp uit afvalrestenpapier, in lijst
150 euro

Deze werken hingen afgelopen seizoen in botanische tuin De Kruidhof in en expositie genaamd Scraps & Experiments, een serie van werk dat ik in de afgelopen jaren maakte. De resultaten van uitprobeersels, eenling-werken en ander niet eerder ge√ęxposeerd werk. Excuses voor de slechte foto, het glas van de lijst spiegelde enorm.

Zelf in te lijsten exemplaren van Nature’s Abstracts zijn te koop tijdens de live ontmoetingsdagen.

fullsizeoutput 1d2d scaled

OP TAFEL: infomateriaal, twee kleine werken en mijn bundel

op tafel staan nog twee werken op mdf van 21 x 21, ooit gemaakt als onderdeel voor een groepsexpositie in gakerie Westerkade in Leeuwarden. Iedere deelnemer liet zijn of haar kunsten zien op dezelfde drager, erg leuk! De linker is ecoprint op vilt, de rechter handgeschept papier van narcis en recycle papierpulp. (daarvoor gebruik ik melkpakken: tussen de twee folielagen zit perfecte papierpulp; het is even een werkje om de lagen eraf te pulken, maar de kwaliteit is perfect!). Beide kosten 150 euro.

Op tafel liggen nog flyers, gratis ansichtkaarten en mijn gedichtenbundel (nog te koop als uniek fysiek exemplaar en ebook, kijk voor meer informatie daarover op deze pagina).

Ook staat er een kaartenbakje met kaarten ‘lyts stikje Amel√Ęn’. Dat is Fries voor ‘klein stukje Ameland’, het zijn kaarten met daarop een klein stukje handgeschept papier gemaakt van het gras uit de binnentuin van De Vlindertuin. Deze zijn eigendom van de Vlindertuin, dus kunnen bij de receptie worden afgerekend.

IMG 4854 scaled e1636138136848
IMG 7697 1 scaled

Zonder Titel

ecoprint op vezelpapier, sample voor maatwerk

Net als bij de andere samples is ook dit werk niet te koop. Ik maak werk van natuurlijke materialen uit de omgeving van mijn opdrachtgevers. Spreekt dit werk je aan, dan zou je dus iets soortgelijks kunnen laten maken en kom ik materialen verzamelen uit je tuin, of een park in de buurt, of in een omgeving waar je fijne herinneringen hebt liggen.

Om een prijsindicatie te geven: voor een werk van dit formaat en diversiteit aan materialen ben je ongeveer 400 uro kwijt (excl 9% btw en eventuele reiskosten als ik meer dan 50 km moet reizen). Het papier kan ook op latten of een paneel worden bevestigd zodat je een wat strakker en robuuster resultaat krijgt; het is zelfs mogelijk een hele wand met dit materiaal te behangen!

Zonder Titel

Ecoprint op recycletextiel, sample voor maatwerk.

Mijn favoriet in deze expo: ecoprint op een gebruikte wollen deken. Ook deze is niet te koop maar hangt als voorbeeld voor een eventuele opdracht. Hoe persoonlijk kun je een in opdracht gemaakt uniek werk maken? Zeker als je een persoonlijk dierbaar stuk textiel als ondergrond gebruikt.

Ook kan ik er een akoestisch paneel van maken, een gordijn, of een wandkleed met aan boven- en onderkant latten.

 

IMG 7698 scaled

Om een prijsindicatie te geven: voor een werk van dit formaat en diversiteit aan materialen ben je ongeveer 600 euro kwijt (excl 9% btw en eventuele reiskosten als ik meer dan 50 km moet reizen). Het formaat kan uiteraard worden aangepast.

Pavane

Po√ęzie-tableau, collage-techniek met eigen gedicht. 25 x 25 in lijst
125 euro

Dit werk was al op Ameland, en ik was verrast hoe mooi het nu kleurt bij het andere werk. Het werken met de collagetechniek die ik hier hebt gebruikt bracht mij eind jaren 90 op het creatieve spoor. Zo rond 2005 ben ik het gaan combineren met mijn gedichten.

En dan is er achterin de ontbijtzaal nog meer…..

IMG 7699 scaled
IMG 7701 scaled

Zacht Draad

papier op hout, op canvas, gemengde techniek 20 x 20
125 euro per stuk (samen 200 euro)

Dit werk maakte is voor een van mijn eerste exposities. Het thema was Wit en ik had allerlei materialen en technieken uitgeprobeerd. Voor dit werk heb ik poetsdoelen van mijn garagehouder in repen geknipt en handmatig gesponnen. Het effect op het hout is heel spannend geworden.

Romte

po√ęzie-tableau, eigen gedicht en handgeschept papier op canvas in baklijst 25 x 25
125 euro

Een Fries gedicht, geschreven naar aanleiding van een groepsexpositie. Losjes vertaald uit het Fries: open leegte – overvloedig stil- hier, hier is het

IMG 7702 scaled
IMG 7703 scaled

Liefste

mixed media met eigen po√ęzie, paneel 30 x 30
150 euro

Spreekt voor zich….

Allerzielen

po√ęzie-tableau, handgeschept papier met eigen gedicht op canvas in baklijst 25 x 25
125 euro

[verkocht]

IMG 7704 scaled

Fingerprints

serie van vier; handgeschept papier met ecoprint, op 300 grams rivercote karton 13 x 14 cm
95 euro

IMG 7749 scaled
IMG 7700 scaled

Panorama Frysl√Ęn

Repen handgeschept papier van gras, op karton. Het werk is niet te koop, ik heb het gemaakt om ruchtbaarheid te geven aan mijn project 50shades of green. Dat is een community art project rondom de waarde van landschap, tijd en geld. Het project is ooit ontworpen voor 2018 en loopt nog steeds. Ik maak met groepen mensen papier van het gras uit hun omgeving om op die manier gesprekken op gang te brengen over leefbaarheid, natuur en de vanzelfsprekendheid van de groene omgeving in Friesland. Meer informatie 0ver het project vind je hier. 

IMG 7748

Zonder titel

gerecycled garen, 3D vezelvlies op canvas . Dit werk maakte ik van bolletjes garen die ik gekregen en tweedehands gekocht heb.

En dan zijn we bijna rond, nog wat klein werk aan de kapstok naast de entree….

fullsizeoutput 1d24 scaled

Zonder Titel

handgeschept papier met ecoprint

IMG 7705 scaled
IMG 7706 scaled

Zonder Titel

natuurlijke inkt op aquarelpapier

[de linker is inmiddels verkocht, er hangen nu twee andere uit de serie]

Over mij

Ik ben Suzan Bosch, eco kunstenaar en sociaal vernieuwer. Ik onderzoek al mijn hele leven de kunst van ruimte maken voor bezieling en creativiteit. Na een loopbaan als opleider en organisatiepsycholoog heb ik mijn roeping gevonden in de combinatie van kunst en sociale vernieuwing: via duurzame kunst help ik mensen hun eigen natuurlijke vorm te (her)vinden. Ik gebruik natuurlijke, kunstzinnige en creatieve ingangen om te bezinnen en nieuwe verbindingen te maken.

CAIR: Connecting Artist in Residence

Ik kom het beste uit de verf als Connecting Artist In Residence (CAIR). Als Connecting Artist ontwerp ik onthaastende artistieke ontmoetingen voor gemeenschappen, ook in bedrijven. Hiermee wil ik mensen meenemen in de kunst van natuurlijke vernieuwing. Dat kan kort zijn -bijvoorbeeld een inspiratiedag of teambuilding- of wat langer, bijvoorbeeld een inpandige pop-up wonderkamer van natuurlijke inspiratiebronnen waarmee ik zinvolle gesprekken met mensen aanknoop over een bepaald thema. 

Wil je een liever een tastbaar kunstwerk dat je inspireert om elke dag connectie te maken met je natuurlijke vorm? In opdracht maak ik wandpanelen en andere kunstwerken voor particulier en zakelijk gebruik. Deze maak ik van de materialen uit de natuurlijke omgeving van mijn opdrachtgevers. Dat kan op locatie en je mag ook meehelpen als je dat wilt.

Meemaken om het anders te doen

De ambachtelijke technieken die ik gebruik zijn erg geschikt om in te zetten voor nieuwe gezamenlijkheid. De ¬†trage handmatige werkprocessen lenen zich goed om eens op een andere manier met elkaar in gesprek te raken. Je kunt ook individueel -al dan niet letterlijk- meemaken: ik verzorg op de natuur ge√Įnspireerde craftfulnessdagen, creatieve loopbaantrajecten en retraites.¬†

In mijn atelier maak ik tijd door te spelen met ambachtelijke werkprocessen als papier scheppen, vilten, ecoprinten en inktmaken. Ondertussen werk ik aan een catalogus van de mogelijkheden die de natuur biedt om uiting te geven aan mijn motto 'alles is er al, je hoeft alleen met aandacht te kijken'.

 

pasfotorondje2